İTSO Başkanvekili Seküçoğlu: Liman şehrin ekonomik can damarı olacak

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanvekili Bülent Seküçoğlu, limanın şehrin ekonomik can damarı olacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanvekili Bülent Seküçoğlu, limanın şehrin ekonomik can damarı olacağını söyledi. Seküçoğlu, şehrin ekonomik yönden canlanması açısından limanın özelleşmesi ve yatırımların yapılmasının bölgede ekonomik canlılığa neden olacağını ve bölgenin ise ticaret merkezi haline geleceğini belirtti.

Bülent Seküçoğlu, yaptığı açıklamada, İskenderun şehri, liman ve sektörel anlamda geniş limancılık dinamiklerini sahip olduğunu dile getirdi. Seküçoğlu, ?Bizler limanın kapasite artışı sırasında ve so6nrasında oluşacak çevresel etkiler konusundaki öngörülere katılmakla birlikte mevcut limanın kapasite arttırılması ile birlikte sosyo-ekonomik etkilerinin çok daha fazla olacağını yani bölge ve ülke ekonomisine istihdam ve katma değer oluşturmada ciddi bir katkı sağlayacağını düşünmekteyiz.? dedi.

İskenderun Limanı'nın 15 yıldır sadece yüzde 15 kapasite ile çalıştığının altını çizen İTSO Başkan Vekili Seküçoğlu,?Limanda mevcut iş makinelarının eski olması dolayısıyla gerekli hizmet yeterince verilememekteydi. Çevre illerimizden ihracatçı ve ithalatçılarımıza da yeterli hizmet verilememektedir. Yapılması gereken hizmetin ve fiyat politikamızın uygun olması gerekir. Buna paralel olarak kapasite artışı için planlanan draft (su derinliği)'ın ve iskelelerin yeniden yapılması ile ilgili çalışmalarda hassas hareket edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.? diye konuştu.

Oda üyeleri ile çevre iller, esnaflar, ticaret ve sanayiciler ve komşu ülkelerin limanın verimli çalışmasını, geçmişteki parlak günlerine dönmesini uzun süredir beklediğinin altını çizen Seküçoğlu, ?Umutlarının ve bekleyişlerinin ilk karşılığı limanın özelleşmesidir. Limak Holding'in limanı devralmasının hemen sonrasında hızla yatırımlara başlaması, beklentileri güçlendirmiştir. Limakport İskenderun Limanı, konteyner ağırlıklı hizmet vermek üzere yineden inşa edilmektedir. Bölge ve odamız üyeleri açısından Limakport İskenderun Limanı'na yapılan yatırımların karşılığı olarak tam kapasite çalışması, bölgemizin konteyner limanı olan ihtiyacını gidermesi, bölge ve ülke ekonomimize yapacağı ekonomik katkı, istihdam artışı sağlanması önündeki engellerin kaldırılması en büyük umudumuz ve dileğimizdir." ifadelerine yer verdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber