Anne sütü bebekleri, obezite ve çölyak hastalığına karşı koruyor

Doğum sonrası 2 yaşına kadar anne sütü ile beslenen çocuklarda obezite, çölyak ve kronik iltihaplı bağırsak hastalıklarının görülmediği öğrenildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Fügen Çullu Çokuğraş, anne sütünün çocukları hastalıklara karşı koruma özelliği bulunduğunu söyledi.

Türk Pediatri Kurumu 48. Uluslararası Pediatri Kongresi'ni Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesi'nde Starlight Oteli'nde yapılıyor. Kongrede anne sütünün faydaları ile ilgili sunum yapan Çokuğraş, "Bebeklerde doğumdan 6 ay sonra ek gıdaya başlansa bile en az bir yıl mümkünse 2 yıl anne sütü alınmalı. Anne sütü çocukları hastalıklardan koruyor. Özellikle obezite, çölyak ve bağırsak hastalıklarına karşı koruyor. Hastalıklardan korunmada anne sütü çok önemli." dedi.

Çokuğraş, Sağlık Bakanlığı verilerine göre anne sütü verme oranının 10 yılda ilk 3 ayda bebeği emzirme oranının yüzde 27'den yüzde 70'e yükseldiğini bildirdi. Çocukları emzirmede anne sütü oluşumda sıvı gıda tüketmenin çok önemli olduğunu belirten Çokuğraş, hamilelikte çocukların hastalıklara karşı güçlü olması için B12 ve D vitamini almalarının çok yararlı olacağını kaydetti. Çokuğraş, çocuklara bir yaşına gelinceye kadar D vitamini desteği yapılması gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber