İzinsiz yürüyüşle bayramı kutladılar

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde bazı sivil toplum kuruluşları, siyasi parti, meslek odalarının katılımı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin kaldırılmasına tepki amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ereğli'de 31 derneğin katılımı ile gerçekleştirilen yürüyüş Bozahane kavşağından başladı. Bin kişinin katıldığı ve şehir merkezinde ki anıta doğru yürüyen grup, ?Mustafa Kemal'in Askerleriyiz, Ne Mutlu Türk'üm Diyene, Bayramlar halkındır, kaldırılamaz, 19 Mayıs'ı unutma, unutturma? şeklinde attı. Anıt önünde toplanan kalabalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından etkinliğin devamı için amfi tiyatroya geçti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şube Başkanı Önder Öner burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: ?19 Mayıs Türk milletinin en zor en çaresiz en güçsüz olduğu durumda bile direnişin, kurtuluşun nasıl sağlanabileceğinin bir halkın özgür iradeyi ve azmi ile nasıl örgütlenip var olan potansiyelini harekete geçirebileceğini dosta düşmana gösterdiği, gururla, coşkuyla, heyecanla kutlayacağımız bir gündür. Her ne kadar yok sayılıp unutturulmaya çalışılsa da ulusal Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk Türk Milletinin aydınlanmasının kaynağı ulusal değerlerin simgesi Türkiye ile özdeşleşen bir ilkeler abidesidir. 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' diyen Atatürk, çalışkan devrimci, korkusuz ahlaklı bilgili niteliği ile Cumhuriyetimizin bu başlangıç gününü gençlik ve spor bayramı olarak Türk gençliğine armağan etmiştir."

Düzenlenen etkinlik yoğun yağmur yağışına rağmen halk oyunları, şiir dinletisinin ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber