Şengül: Türkiye bugünlerini Anadolu sermayesinin dinamizmine borçlu

AK Parti İzmir Milletvekili Aydin Şengül, Türkiye'nin son yıllarda her yönüyle büyük bir ilerleme kaydettiğini ifade ederek, ?Bugün her alanda gelişmiş bir Türkiye varsa bu Anadolu sermayesinin dinamizmindendir.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç MÜSİAD KOSGEB Eğitimi Sertifika Töreni'nde konuşan Şengül, "Malumunuz Türkiye son 10 yılda çok ciddi bir ivme yakaladı. Sosyal, siyasal ve iktisadi noktada birçok gelişmeler yaşadı. Refah düzeyi arttı. Gider ve tüketim kalemleri çoğaldı. İnsanların ufku açıldı. Aza kanaat eden, ancak azla yetinmeyen ve her alanda var olmalıyız diyen bir anlayış zuhur etti. Son 10 yılla beraber neşet eden yeni Türkiye dünkünden farklı. Türkiye'de modern bir demokrasi zuhur etti. Geniş bir orta sınıf oluştu ve oluşan bu orta sınıf, demokrasinin ve süregelen iktisadi büyümenin destekçisi oldu. Bugün Cumhuriyet'i demokrasiyle taçlandırma yolunda önemli ilerlemeler kaydetmiş bir Türkiye varsa bu Anadolu sermayesinin dinamizmindendir. Sizler Türkiye'de on yıllardır var olan, devlete sırtını dayayıp yüksek enflasyon ve faiz ortamında üretmeden para kazanan İttihatçı anlayışı yıktınız ve yerine kendi imkânlarıyla üreterek var olmaya çalışan, devlete sırtını yaslamak şöyle dursun devlete rağmen sermaye birikimi yapmayı başarmış bir hareketsiniz.? şeklinde konuştu.

KOSGEB ÇOK ÖNEMLİ

KOSGEB'in Türkiye ekonomisi için çok önemli olduğunu ifade eden Şengül gençlere şu tavsiyelerde bulundu: ?Değerli gençler; içinde bulunduğunuz kurumun ve bugünlerin kıymetini bilin. Zira tecrübeli, sizlere önem veren, maddi manevi önemli imkânlar sağlayan ağabeylerinizle beraber bu çatı altında çalışmalar yapabiliyor ve geleceğe hazırlanabiliyorsunuz. Değerli gençler özgüveni olan, cesaretli olan girişimciler olun. Başı öne eğik, mahcup durmayın. Bugünlerin kıymetini bilin. Eskiden böyle değildi. O zaman KOSGEB gibi kurumlar teşvikler, eğitimler vermiyordu. Ben devlet dairesinde sabit maaşlı bir eleman olabilirdim ama hayır dedim kendi işimi yapacağım. Bir ortak arkadaşımla borçlanarak işe başladık ve bugünlere kadar geldik. İnşallah ülkemizin, ticareti sadece daha iyi bir yaşam ve cebini doldurmak için değil, ülkesi için inandığı dava uğrunda yapan sizlerle daha da ileri gideceği kanaatindeyim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber