Diyanet, filmlerdeki 'imam imajını' değiştirecek

Haber Giriş : 14 Haziran 2005 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Filmlerdeki imam imajlarından rahatsız olan Diyanet, Yeşilçam'ın senaristleriyle birlikte imamların filmlerdeki imajlarını düzeltecek...

DİYANET İşleri Başkanlığı, değişen çağa uygun olarak eğitim materyallerine çeşitlilik kazandırmak için harekete geçti.

Diyanet, artık çocuklara çizgi filmlerle, büyüklere de filmlerle mesajlarını verecek. Bunun için, Diyanet yetkilileri, Yeşilçam'ın önemli isimleriyle biraraya geldi. Ayrıca, uluslararası film yapımcılarına da proje ve önerileri için çağrı yapıldı. Öncelikle, Hz. Muhammed'in hayatı çizgi film haline getirilecek. Çingenelerin dini yaşamları belgesel olacak ve film ile dizilerdeki ?kekeme, kazma dişli' imam portelerinin değiştirilmesi sağlanacak.

Vizontele'deki imam rahatsız etti

Vizontele filminde dahi imamın kekeme olduğunu kaydeden Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Mehmet Görmez, Türkiye'de aydınların, entellektüellerin Diyanet'e karşı mesafeli durduğunu, dindar sahtekarlarla gerçek din adamının karıştırıldığını söyledi.

Çizgi film çekilecek

Diyanet yetkilileri, Yeşilçam'dan da sinemacılar, senaristler, yönetmenlerle biraraya geldi. Dini bilgilendirmenin çizgi film, üretilmesi kararlaştırıldı.Öncelikle Hz. Muhammed'in hayatı gibi çocuklara dini bilgilendirmeyi çizgi film yoluyla vermek için çizgi filmler yapılacak. Oyun havası içinde öğretici bilgiler verilecek.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber