En çok SGK primi ödeyen işverenlere plaket

Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında Mardin'de en çok prim ödeyen ve vergi borcu olmayan kurumlara plaket verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'de eğitim ve öğretim alanında binlerce gence üniversite kapılarını açan Saadet Eğitim A.Ş, prim ve vergi borcu olmayan kurumlar listesinde dördüncü sırayı aldı.

Polisevi'nde düzenlenen programa Mardin Vali Yardımcısı Selim Palamut, kaymakamlar, SGK İl Müdürü Adil Demir ve kamu kurum müdürleri katıldı. Programda açılış konuşması yapan SGK İl Müdürü Adil Demir, Türkiye'de üç ayrı kurum, beş ayrı yasa ile dağınık bir şekilde verilen sosyal güvenlik hizmetlerinin, 5502 sayılı yasa ile bir çatı altına alındığını, SGK bünyesinde verilen hizmetlerin norm ve standart birliği içerisinde yürütüldüğünü söyledi.

Bağ-Kur, SSK çalışanları ile bunların emeklileri ile bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, kamu çalışanlarının, Yeşil Kartlıların kapsama alınması ile tüm nüfusa hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Demir, ?744 bin nüfusa sahip olan Mardin'de 84 bin 525 aktif sigortalı, 31 bin 471 kişi emekli maaşı, 25 bin 220 kişi de aylık maaş almaktadır. İl genelinde 201 bin kişi Yeşil Kart'a sahiptir. 31.12.2011 tarihi itibarı ile 300 bin civarında olan yeşil kartlı sayısı, yapılan gelir testi soncunda biraz daha azaldı. Mardin'de sanayi ve turizm alanında yaşanan gelişmelerle birlikte istihdam sayısı da artmaktadır. Bu da sigortalı işçi sayısının artmasına vesile olmaktadır.? dedi.

Vali Yardımcısı Selim Palamut ise Mardin'de kuruma en fazla prim ödeyen ve borcu olmayan ilk ona giren işverene teşekkür ederek, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Daha sonra ilk ona giren işveren temsilcilerine plaketlerini, Mardin Vali Yardımcısı Selim Palamut ve SGK İl Müdürü Adil Demir verdi.

Mardin'de en çok prim ödeyen ve vergi borcu olmayanlar listesinde 1'inci sırayı Mardin Çinento A.Ş, 2'nci Tören Gıda Ltd. Şti, 3'üncü Nursağ (Mardin Park) Hastanesi, 4'üncü Saadet Eğitim A.Ş, 5'inci Ay Nişasta A.Ş, 6'ncı Özel Kızıltepe Hastanesi, 7'nci Midyat Midmar Tekstil, 8'inci Bayhoca Taşımacılık, 9'uncu Dicle Elektrik A.Ş, 10'uncu Çağakan Turizm A.Ş yer aldı .

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber