Eğitime destek için 7 gün boyunca yemek yarışması düzenlediler

Gölbaşılı idareciler eğitime destek için 7 gün boyunca yemek yarışması düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'ın Gölbaşı Eğitim Gönüllüleri Derneği (GÖL-DER) fakir öğrenciler ve eğitim için ?Eğitime Destek' adı altında tatlı yarışması düzenledi. Türk mutfağının 12 lezzeti jüri üyeleri tarafından tatlarına bakılarak derecelendirildi. Tatlı yarışmasının jüriliğini Kaymakam Ali Edip Budan, eğitimci eşi Dilek Budan ve Belediye Başkanı Yusuf Özdemir yaptı.

Gölbaşı Belediyesi çay bahçesinde yapılan yarışma öncesi açılış konuşması yapan Gölbaşı Eğitim Gönüllüleri Derneği (GÖL-DER) Başkanı İsmail Uyar, bu tür faaliyetlerin sosyal yardımlaşmayı artırdığını belirtti.

Kaymakam Ali Edip Budan, "Gölbaşı ilçemizde eğitime destek için her bir kategoride yemek yarışma yapılmaktadır. Bu gün de tatlı yarışması var. 12 tane tatlı denedik. Hepsi de birbirinden lezzetli, yapanların ellerine sağlık. Hepsi de gönlümüzün birincisi. Fakat adet yerini bulsun diye birinciyi seçtik. Eğitime destek için harcanan emeklerden dolayı bütün yarışmacılara teşekkür ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir de fedakar Anadolu insanının bu tür organizasyonları yaparak eğitime katkı vermesinin memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Birbirinden lezzetli tatlılar arasında tercih yapmakta zorlanan jüri üyeleri, 12 çeşit tatlıyı üçe indirerek birinciyi belirledi. Hanımlar arasında külahta pasta ile Günay Karaaslan birinci oldu. Yarışmacıya Kaymakam Budan bir çeyrek altın hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber