Belediyelerin alacak ve borçlarına yeni düzenleme.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2005 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlarla sermayesinin yüzde 50'sinden fazlası büyükşehir belediyelerine veya belediyelere ait şirketlerin, 31 Aralık 2004 ve öncesine ait borç ve alacaklarından ödenmemiş olanlarla bunların cezaları takas, mahsup ve kesinti kapsamına alınacak.

Büyükşehir belediyeleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile şirketlerin, kamu kurum ve kuruluşlarından olan kamu ve özel hukuka tabi alacakları ile bunların diğer kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçları hakkında yapılacak takas, mahsup ve kesinti işlemlerinde uygulanacak usul ve esaslara ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, büyükşehir belediyeleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile sermayesinin yüzde 50'sinden fazlası büyükşehir belediyelerine/belediyelere ait şirketler bu karar hükümlerine tabi olacak.

Söz konusu kurum ve kuruluşların, vade tarihi 31 Aralık 2004 ve öncesine ait borç ve alacaklarından ödenmemiş olanlarla bunların hesaplanmış ve ödenmemiş cezaları takas, mahsup ve kesinti kapsamına alınacak. Vadesi 31 Aralık 2004 tarihi sonrasına rastlayan borç ve alacaklarla bunların feri ve cezaları takas, mahsup ve kesinti kapsamı dışında tutulacak.

Kurum ve kuruluşlar, kapsama giren borç ve alacakları dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarına yaptıkları itirazlardan ve yargı makamları nezdinde sürdürdükleri davalardan feragat ettiklerini belgelemeleri halinde takas, mahsup ve kesinti hükümlerinden yararlanacaklar.

Daha önce başka kanunlara göre yapılmış uzlaşma, vergi barışı gibi uygulamalardan yararlanmış olan kurum ve kuruluşlar, bu kanunlar kapsamına giren borç ve alacakları için önceki uygulamalardan vazgeçmeleri halinde ilgili alacaklı kamu kurum ve kuruluşlarınca tahakkuk ettirilmiş borçlarını takas, mahsup ve kesinti kapsamına getirebilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber