Memur-Sen Çorum şubesinden 'Değişim Sürecinde Türkiye' konulu panel

İTÜ Öğretim Üyesi ve Yazar Doç. Dr. Bekir Berat Özipek, Türkiye'de siyasetin yeniden şekillendiğini belirterek, siyasetin üzerinden tankların geçmesini istemediklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Çorum İl Temsilciliği tarafından "Değişim Sürecinde Türkiye" konulu bir konferans düzenlendi. Turgut Özal İş Merkezi'ndeki gerçekleştirilen İTÜ Öğretim Üyesi ve Yazar Doç. Dr. Bekir Berat Özipek, Yazar Hilal Kaplan ve Yazar Markar Esayan'ın konuşmacı olarak katıldığı paneli Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Memur Sen İl Temsilcisi Mustafa Başbekleyen, Memur-Sen'e bağlı sendikaların başkanları ve üyeler izledi.

Doç. Dr. Bekir Berat Özipek, 1950 yılından 2010 yılına kadar oligarşiden demokrasiye bir geçiş sürecinin yaşandığını, 2010 yılında gerçekleştirilen referandumun buna bir örnek olduğunu

belirtti. Geçiş süreci tamamlandığında gerçek anlamda demokratik bir sürecin başlayacağını kaydeden Özipek, bu süreçte sahici sorunların ele alınacağını ayrıca yapısal sorunlarla uğraşılmayacağını kaydetti.

Türkiye'nin artık 1930, 1950 ve 1980'lerdeki Türkiye olmadığını kaydeden Özipek, köprünün altından çok suların aktığını söyledi. Türk siyasi tarihindeki darbe ve muhtıra girişimleri hakkında da açıklamalarda bulunan Özipek, ülkedeki ayrıcalıklı zümrenin kaybettikleri değerleri her darbe ve muhtıra döneminde geri aldığını ifade etti. İlk kez sivil anayasanın konuşulduğuna işaret eden Özipek, "Küçük Emrah'ın tabiriyle "bizim hiç anayasamız olmadı ama olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Memur Sen İl Temsilcisi Mustafa Başbekleyen, Türkiye'de değişimin konuşulduğunu belirterek, toplumun ülkedeki değişim ve yeni anayasa dair isteğini son seçimlerde ortaya koyduğunu söyledi.

Değişim ve yeni anayasa isteğinin sadece talepte kalmaması, siyasi erkinde bu konuda zorlanması gerektiğini dile getiren Başbekleyen, Türkiye'nin ordu ile değil, güçlü bir sivil toplum yapısı ile daha güçlü olacağını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber