Demokratik Ofis Sen'den 3+3'lük zamma tepki

DESK' e bağlı Demokratik Ofis Sen sendikası hükümeti 3+3 oranında yaptığı memur zammı nedeniyle eleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokratik Ofis Sen Aydın İl Sekreteri ve Nazilli Temsilcisi Celal Adıyaman imzasıyla yayınlanan basın bildirisinde yapılan zammın adaletsiz olduğu bildirildi . Bildiride ayrıca memurların enflasyon altında ezildiği, açlık ve sefalete itilmek istendiği belirtildi.

Celal Adıyaman yaptığı açıklamada şunları söyledi: ?Kamu çalışanları 6 aydır zam alamamakta. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir belirsizlikle karşı karşıyayız. 2012 yılının ocak ayında memurlara yapılması gereken zam,aradan geçen 6 aya rağmen verilmiş değil. Kamu çalışanları perişan bir durumda,memurlarımız ekonomik yönden ciddi bir darboğaza sürüklenmektedir.Hükümet yetkililerinin zam sorununu,suni açıklamalarla geçiştirmesi bizleri derinden yaralamıştır. Ayrıca kurum çalışanları arasında ücret adaletsizliği yaşanmaktadır.Memurlar,yıllardır eşit işe eşit ücret politikaları ile oyalanmaktadır.İyileştirmeler aynı oranlarda yapılmadı,adalet bunun neresinde?

Her seferinde muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmaktan söz ediliyorken,sendika yasası ve memur ücretleri konusunda neden Ortadoğu ülkelerinin bile gerisinde kalıyoruz?

SENDİKA YÖNETİCİLERİNE GÖNDERME

Celal Adıyaman yaptığı açıklamada ayrıca bazı sendika yöneticilerinin de saltanat peşinde olduğunu kaydederek memurlar için somut bir şeyler yapmadığını savundu.Adıyaman sözlerine şöyle devam etti:?Şimdi hükümetle masaya oturan sendika Başkanları 1,5 yıl önce halkımızın oylarıyla kabul edilen toplu sözleşme yasasının bir türlü meclisten çıkması için çaba harcamamış,fakat Mayıs ayı geldiğinde saltanatlarını kaybetmemek için,biz çıkardık,biz aldık,bizim çabamızla oldu gibi ifadelerle memur arkadaşları yanlarına çekmeye ve üye sayılarını artırma çabası içine girmiş durumdalar.

Memur arkadaşlara soruyorum geçmişten günümüze kadar üyesi bulunduğunuz sendikalar neyi başardı? Memur için hangi özlük hakkına bir iyileştirme kazandı. Başardıkları bir tek şey var. Memurdan aidat toplamak,koltuklarına yapışmak ve saltanatlarını sürdürmekten başka bir iş yapmamışlardır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber