'Bunu dillendirmek bile utanç verici'

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, bazı sanatçıların "Meclis de kar etmiyor, onu da özelleştirin kapatın" şeklindeki sözlerine tepki göstererek, "Meclis'in kapatılmasını güya örnek vermek adına dillendirilmesi bile utanç vericidir" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik, zarar ettiği için hükümet tarafından devlet tiyatrolarının özelleştirilmesinin gündeme gelmesinin ardından sanatçıların yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Çelik, "Sanatın finansmanı konusunda, hükümete karşı kendi görüşünü pekiştirmek için 'Meclis de kar etmiyor, kapatalım' argümanını kullanabilen biri, hele de sanatçı sıfatıyla konuşuyorsa, bu zihniyetin durumu vahimdir.

En önemlisi de sanat algısı vahimdir. Herhangi bir görüşü desteklemek için aklına gelen argüman ?Meclis'i de kapatalım' gibi bir şeyse, bunun örnek vermekle alakası yoktur" ifadelerini kullandı.

Bu ülkenin tarihine biraz vakıf herkesin bu işin şaka kaldırmayacağını bildiğini ifade eden Çelik, "Sanatçı zekasının kendi görüşünü desteklemek adına bulduğu yegane argüman Meclis'i kapatmak şeklinde bir ifadeyse, hakikaten sanatın bütün içerikleriyle sorunu olan bir sanatçı zihniyetiyle karşı karşıyayız demektir. Meclis'in kapatılmasının güya örnek vermek adına dillendirilmesi bile utanç vericidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber