İZEGDER velileri uyardı: Mezuniyet baloları tehlikelerle dolu

İzmir Eğitim Gönüllüleri Derneği (İZEGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dönmez, yıl sonu mezuniyet balosu adı altında düzenlenen eğlence gecelerinin amacı dışında kutlanmasının büyük tehlikeleri de beraberinde getireceğini açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu konuda veli, okul yönetimi ve öğrencileri uyaran Dönmez, ?Okulların kapanmasına kısa bir süre kala öğrenci ve velileri bekleyen en önemli tehlikelerden birisi de yıl sonu balolarıdır. Gerçekten başarıda katkısı olan herkes bunu hak ediyor ancak özellikle okul dışında ve kontrolsüz yapılan kutlamalar, eğitim camiasını tedirgin ediyor. Bu tür eğlenceli mezuniyet partileri bir çok tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Okul idare ve öğretmenlerinin yanı sıra bazı öğrencilerin organizasyonuyla düzenlenen kutlamalar sayesinde maalesef gençlerimiz alkol ve uyuşturucu ile tanışıyor. Bu gibi yerlerde ciddi anlamda ahlaki dejenerasyon yaşanıyor. Alkolün etkisiyle telafisi mümkün olmayan yanlışlıkların ilk adımı atılıyor." dedi.

'5 YILDIZLI MEZUNİYET GECELERİNE DİKKAT'

Özellikle beş yıldızlı otellerde veya yatlarda yapılan eğlencelerin mezuniyetle bir alakası olmadığını aktaran İZEGDER Başkanı Hüseyin Dönmez, ?Milli eğitim müdürlüğünün (2004/46) Nolu genelgesi son derece açık. Bakın ne diyor: ?Öğrenci merkezli' ve katılımcı bir anlayışla, öğrencilerin hayatında unutamayacağı bir dönem olan okul ortamında öğretmenler, öğrenciler ile velilerin katılımı sağlanarak; kültürel, sportif etkinliklerle zenginleştirilmiş programlarla gerçekleştirilmesi, faaliyetlerin okul ve aile birliklerinin işbirliği ile okul idarelerince gerekli tedbirlerin alınması suretiyle başka mekanlar yerine eğitim kurumlarında yapılması ve programların hazırlanmasında gerek kıyafet ve diğer harcamalar bakımından velileri ekonomik yönden sıkıntıya sokacak uygulamalardan kaçınılması gerekmektedir' denilerek gerekli uyarı yapıyor.? şeklinde konuştu.

BAZI ORGANİZATÖR ŞİRKETLER ÖĞRENCİLERİ YÖNLENDİRİYOR

Bu konuda başta veliler olmak üzere okul yönetimlerini uyanık olmaya çağıran Dönmez sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bazı şirketlerin okul içinde öğrencileri örgütleyerek bu geceleri kendi mekanlarında gerçekleştirmeye çalışmaları maalesef devam etmektedir. Burada özelikle velilerin bu kutlamalara iştirak etmeleri onların en doğal hakkıdır. Bu başarı da velilerinde katkı mutlaka vardır. Bu sevince başarıda etkisi olan tüm paydaşların katılması gerekmektedir. Okul dışında yapılan kutlamaların hiçbir yasal dayanağı yoktur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber