Belgrad Ormanı'nı temizleme seferberliği başlatıldı

Marmara Belediyeler Birliği'nin organizasyonunda Belgrad Ormanları'nda geniş kapsamlı temizlik ve bilinçlendirme çalışması başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti programı kapsamında Marmara Belediyeler Birliği'nin öncülüğünde, ''Belgrad Ormanları Sürdürülebilir Çevre Temizliği Projesi'' (BOSÇEP) geniş bir katılımla başladı.

Belgrad Ormanları'ndaki çevre kirliliğine dikkati çekmek ve uzun süreçli bir çevre temizliği gerçekleştirerek, toplum bilincini sağlamayı amaçlayan projenin koordinatörlüğünü Marmara Belediyeler Birliği Çevre Yönetim Merkezi ile YUDOSK Spor Kulübü yürütüyor. Etkinlik yoğun yağışa rağmen geniş bir katılımla gerçekleşti. Etkinliğe, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcıları Semih Dikyol ve Metin İşeri, Şişli Belediyesi Başkan Yardımcıları, Sarıyer Belediyesi Başkanı Yardımcıları, Esenler Belediyesi Başkan Yardımcıları, Ali Nasuh Mahruki ve bir çok katılımcı iştirak etti.

Yaklaşık 1,5 yıl sürecek proje, Bahçeköy Ormanı Neşet Suyu Alanı'nda Marmara Belediyeler Birliği çalışanlarının yanı sıra YUDOSK Spor Kulübü'nden 3 bin 150, Arama Kurtarma Derneği'nden (AKUT) 3 bin 800, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi'nden 2 bin 300 gönüllünün katılımıyla başladı. Projeyi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli, Sarıyer, Eyüp, Esenler ve Bağcılar belediyeleri, İstanbul, Koç ve Boğaziçi üniversiteleri, AKUT, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, TURMEPA Deniz Temiz Derneği ve Doğal Hayatı Koruma Derneği ile çok sayıda sponsor destekliyor.

Etkinlikte ses sisteminde arıza oluşunca, Sarıyer Belediyesi'nin ambulans aracı yardıma yetişti. Etkinlik, ambulans aracındaki ses sisteminin devreye sokulmasıyla başladı. Etkinlikte orman ve çevrenin korunmasının önemine değinildi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilk temizliği yaparak etkinliğin startını verdi. Etkinlikte doğa yaşamını anlatan birde fotoğraf sergisi açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber