Başbakan: Cumhurbaşkanını bu parlamento seçecek

Haber Giriş : 14 Haziran 2005 20:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, CHP'nin erken seçim çağrısıyla ilgili olarak ?Gündemimizde Cumhurbaşkanlığı seçimi yok. Bu seçimin nasıl yapacağı bellidir. Bu parlamento bu görevi de gayet asil şekilde yapacaktır' dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan partisinin Meclis gurubunda yaptığı konuşmada cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarına değindi. Erdoğan, CHP lideri Baykal'ın Cumhurbaşkanığı seçiminden önce genel seçim yapılması çağrısına sert yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan AKP'nin gündeminde cumhurbaşkanlığı seçimi olmadığını belirterek ?Bu konuyu gündeme taşıyanlar ülkeye verebilecek hiçbirşeyi olmayanlardır? dedi.

Erdoğan, ana muhalefet partisinin hiçbir konuda öneri getiremediği halde ülke gündemini gereksiz konularla meşgul etme gayretinde olduğunu söyledi.

Erdoğan ?Cumhurbaşkanlığı seçimine iki yıl var. Anamuhalefet öneri getirememiş, saçma sapan tekliflerle gündemi belirlemeye çalışmıştır.

Bir mum yaksınlar da aydınlansınlar. Karanlıktalar şu anda. Cumhurbaşkanlığı seçimi nasıl yapılır, ne zaman yapılır, bellidir. Vakti saati gelince bu seçimi bu parlamento yapacaktır.? dedi.

Erdoğan bu tür açıklamaların bir milletvekilinin kendine ve parlametoya saygısızlığı olduğunu söyledi. Erdoğan ?Bu parlamento bu görevini de gayet asil bir şekilde yapacaktır. Muhalefetin derdi gündemi meşgul etmek? dedi.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber