Dünyaca ünlü ressamlar Konya'nın resmini yapıyor

Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi'nin düzenlediği 2. Uluslararası Bilim Kültür ve Sanat Günleri, dünyaca ünlü 45 resim sanatçısını Konya'da buluşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küratörlüğünü Yard. Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu'nun yaptığı Bilim Kültür ve Sanat Günleri için Konya'ya gelen 30 ülkeden 45 akademisyen ve resim sanatçısı, gözlem ve düşüncelerini tuvale yansıtma çalışmalarına devam ediyor. 14 mayısta başlayan organizasyona katılan ünlü ressamlar, Konya'da geçirecekleri 15 gün boyunca Konya ve Türk kültürü hakkında bilgi ve kanaat sahibi olacak ve bunları tuvalde ifade etmeye çalışacak.

Yrd. Doç. Dr. Cebrailoğlu, her ressamın 3 eser ortaya koyacağını ve bu eserlerden birinin Konya kültürü, diğer eserlerin ise her sanatçının kendine özgü üslubunu ortaya koyacağı eserler olacağını söyledi. Cebrailoğlu, eserlerin KTO Karatay Üniversitesi'nde kalacağını ve gelecekte yapılması düşünülen çağdaş sanatlar müzesinin de ilk koleksiyonunu oluşturacağını vurguladı.

Düzenlenen organizasyona katılan ünlü ressamlar, sanatın birleştirici ve kaynaştırıcı bir faaliyet olduğunu belirtti. Evrensel barışın, hoşgörü, kardeşlik ve sevginin başkenti Konya'nın ev sahipliğinin, organizasyonun anlamına anlam kattığını belirten konuk ressamların yapımına devam ettikleri eserler, 28 Mayıs Pazartesi günü KTO Karatay Üniversitesi'nde sergilenmeye başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber