Doğrudan Gelir Desteği beyannamesi konusunda çiftçilere uyarı

Yozgat Boğazlıyan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Savaş Paşaoğlu, Doğrudan Gelir Desteği (DGD) beyannamesinin yanlış verilmemesi konusunda çiftçileri uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğazlıyan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda muhtarlara, ?Doğrudan Gelir Desteği' programı hakkında bilgi verildi. Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya Ziraat Odası Başkanı İsmet Alparslan, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Savaş Paşaoğlu, merkez ve köy muhtarları katıldı.

Ziraat Mühendisi Savaş Paşaoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın önceki yıllarda uygulamaya koyduğu 'Doğrudan Gelir Desteği' ödemeleri kapsamında muhtarlardan, yanlış beyanda bulunan çiftçilerin evraklarını onaylamamalarının istedi. Yanlış beyanda bulunan çiftçilerin evraklarının onaylanmasıyla istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınabileceğini ifade eden Paşaoğlu, "Gerçekten hak eden üreticilerin bu destekten faydalanmaları gerekir. Bunun için de muhtarlarımıza büyük görevler düşüyor." dedi.

Yanlış beyanda bulunan çiftçilerin evraklarını tasdik eden muhtarların da yanlış beyanda bulunanlar gibi yargılanabileceğini, ayrıca, bundan sonra verilecek olan primlerden de yararlanamayacaklarını söyledi. Paşaoğlu, "Özellikle Avrupa'da ikamet edip de Boğazlıyan'da tarlası bulunan çok sayıda vatandaşımız bulunmaktadır. Onlar bu desteklemeden faydalanamaz. Bu konuda bizler de gerekli araştırmaları yapıyoruz. Fakat bu konuda yine muhtarlarımıza büyük görevler düşüyor." ifadelerini kullandı.

Muhtarlar adına konuşan Kaymakam Kemal Bey Mahallesi Muhtarı Zekeriya Cengiz ise Doğrudan Gelir Desteği kapsamında desteklemeleri gerçek üreticilerin alması gerektiğini söyledi.

Toplantıda ayrıca, ödemelerden çiftçilerin hangi hallerde yararlanıp, yararlanamayacağı ve proje başvurularında istenecek belgeler konusunda katılımcılara bilgi aktarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber