Bazı hizmet kollarında, toplu sözleşme uzlaşma tutanağı imzalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 01:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur sendikaları ile Hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle toplantı ve tespit tutanakları hazırlandı.

Kamu İşveren Heyeti Başkanı sıfatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in 2012 yılı için yüzde 3,5 artı 4, 2013 yılı için yüzde 3 artı 3 önermesinin ardından, Kamu Görevlileri Heyeti Başkanı Ahmet Gündoğdu, bu teklifi kabul etmeyeceklerini, yeni bir teklif için saat 24.00'a kadar bekleyeceklerini söylemişti.

Kamu İşveren Heyeti'nin yeni bir teklif sunmaması ve toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşı sağlamaması nedeniyle toplantı ve tespit tutanakları hazırlandı.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Ulaşım-Sen, Türk Büro-Sen ve Türk Haber-Sen ile KESK'e bağlı Kültür Sanat-Sen, yetkili oldukları hizmet kollarında uzlaşılan ve uzlaşılamayan konulara ilişkin hazırlanan tespit tutanağını, şerh koyarak imzaladı.

Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen ise toplu görüşmelerde hizmet kollarına ilişkin maddelerde Kamu İşveren Heyeti ile uzlaşarak, toplu sözleşme tutanağını imzaladı.

Memur-Sen'e bağlı diğer sendikaların da hizmet kollarına ilişkin tutanakları imzalaması bekleniyor.

Toplu sözleşme görüşmelerinde tarafların uzlaşamadığı genel Mali hükümlere ilişkin tespit tutanağı da hazırlandı. Bu tutanağı da Bakan Çelik ile Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun imzalaması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber