15 Haziran 2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Erdoğan, Lübnan'a gidecek.

- Lübnan Başbakanı Mikati ile Başbakanlık Sarayı'nda görüşecek olan Erdoğan, eski Başbakan Hariri'nin kabrini ziyaret edecek.

- Erdoğan, Başbakan Mikati'nin onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

2- TBMM Başkanı Arınç, Meclis Kreş ve Gündüz Bakımevi çocuklarının yaptığı seramik çalışmalarının anıt rölyefe dönüştürülmesi törenine katılacak.

- Yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Anayasa Mahkemesi Başkanı Bumin, Arınç'a veda ziyaretinde bulunacak.

3- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, Barclays Capital ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından İstanbul'da düzenlenen "İpotek Teminatlı Menkul Kıymetler" konulu konferansa katılıyor.

4- Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Babacan, IMF heyetinin temasları konusunda, Hazine Müsteşarlığı'nda IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyecek.

5- Devlet Bakanı Tüzmen'in Avustralya'daki temasları izleniyor.

- Tüzmen, ihracatçıları Asya-Pasifik pazarını keşfetmeye çağırdı:

- "Trilyonlarca dolarlık Asya-Pasifik pazarında önemli bir pay alabiliriz."

- "Avustralya ile ticaret hacmimizi 2 yılda 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz."

- "Yakın komşularımızdan başlayarak, Uzak Asya'ya doğru ihracatımızı dalga dalga artıracağız."

6- 46. Paris Havacılık Fuarı sürüyor.

- Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Gönül, fuarda inceleme ve temaslarda bulunacak.

7- Adalet Bakanı Çiçek, Ankara'nın Kalecik ilçesinde Adalet Sarayı'nın açılış törenine katılacak.

8- Milli Eğitim Bakanı Çelik, Mısır'da...

- Çelik, Mısır Eğitim Bakanı Dr. Ahmet Cemalettin Musa ve Yüksek Öğrenim Bakanı Dr. Amro İzzet Salame ile iki ülke arasında eğitim alanında işbirliğini artırmak amacıyla görüşmelerde bulunacak.

- Kahire Üniversitesi rektörüyle de görüşecek olan Çelik, şair Mehmet Akif Ersoy'un Türkçe dersi verdiği Kahire Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Kahire Müzesi'ni gezecek.

9- Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, TÜSİAD'ın "Sermaye Piyasalarının Gelişimi İçin Örnek Şirket Yapısı" raporunun tanıtılacağı seminer ile Maltepe Coşkun Lisesi'nin diploma törenine katılacak.

10- Kültür ve Turizm Bakanı Koç, "Ankara İzdüşümleri: Çarşamba Toplantıları"nın birinci döneminin sona ermesi dolayısıyla Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi'nde bir konuşma yapacak.

11- CHP TBMM Grubu toplanıyor.

12- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Ağar, GİK üyeleri ile birlikte 9. Cumhurbaşkanı Demirel'i ziyaret edecek; parti genel merkezindeki Genel İdare ve Merkez Karar Kurulu toplantısı öncesinde basına açıklamalarda bulunacak.

- ANAVATAN Genel Başkan Yardımcısı Gaydalı, Trabzon'da, Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katılacak.

- DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, DSP Zonguldak İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

13- TBMM Genel Kurulu'nda, yıpranan tarihi ve kültürel taşınmaz varlıkların korunmasına ilişkin tasarının görüşülmesine devam edilecek.

14- TBMM'de komisyon toplantıları...

- Plan ve Bütçe Komisyonu, sermayesindeki kamu payı yüzde 15'in altında olan iştirak hisselerinin özelleştirilmesinde birden fazla teklif alınması şartını kaldıran özelleştirme uygulamalarına ilişkin kanun tasarısı ile maden kanununda değişiklik yapan tasarıyı ele alacak.

- Tarım Komisyonu, Şeker Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıyı görüşecek.

- KİT Komisyonu, TÜPRAŞ, DİTAŞ ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Teşkilatı'nın hesaplarını denetleyecek.

- Milli Eğitim Komisyonu'nda, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Kanunu'nda değişiklik yapan tasarı ele alınacak.

15- DİSK'in 15-16 Haziran yürüyüşü...

- Genel Başkan Süleyman Çelebi ile yönetim ve başkanlar kurulu üyeleri, 15-16 Haziran olaylarının 35. yıldönümünde sendikal hak ve özgürlükler için Kocaeli'den İstanbul'a düzenlenen yürüyüşü başlatıyor.

16- Viyana'daki OPEC Bakanlar Toplantısı'nda, petrol fiyatları değerlendirilecek.

17- AGİT ile Viyana Belgesi-1999'a taraf 34 ülkeden 58 misafir personelin katılımıyla, Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki 6. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda "Meydana Taarruz ve Önleme Gösterisi" icra edilecek.

18- Tören... Kongre... Sempozyum...

- Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, ölümünün 1. yılında çeşitli etkinliklerle anılacak.

- TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü'nce düzenlenen "Gıda Zincirinde Gıda Güvenliği ve Kalitesi" konulu "I. Uluslararası Gıda ve Beslenme Kongresi", Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde başlayacak.

- İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İTKİB) düzenlediği "14. Genç Moda Tasarımcıları Yarışması"nın finali İstanbul'da yapılacak.

- İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde "Uluslararası Matematik Sempozyumu" yapılıyor.

- Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir, Adana'nın Yumurtalık ilçesinde, ILO işbirliğiyle tarım sektöründeki "Çocuk İşçiliğinin Eğitim Yoluyla Sona Erdirilmesi Projesi" kapsamında oluşturulan "Sosyal Destek Merkezi"nin açılış törenine katılacak.

- "Akıllı Sistemlerde Yenilikler ve Uygulamaları" uluslararası sempozyumu, Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Yerleşkesi'nde yapılacak.

- "Doğu Akdeniz Jeodinamiği: Ege'nin Aktif Tektoniği" konulu uluslararası sempozyum, Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi'nde başlayacak.

- Metro Cash & Carry'nin Türkiye'deki 15. yılına ilişkin, İstanbul'da, şirket Üst Yöneticisi Thomas Huebner'in de katılacağı basın toplantısı düzenlenecek.

- Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanlar Kurulu toplanacak.

19- İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, İzmit'te, Kocaeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin geleneksel Kartepe Toplantıları'nda "Türkiye Bankacılığı" konulu konuşma yapacak.

20- Ünlü tiyatro yönetmeni ve oyuncu Mehmet Ulusoy'un cenazesi, AKM'de yapılacak tören ve Şişli Camii'nde öğleyin kılınacak namazdan sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

21- Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink:

- "Türkiye'de istihdamı artıracak unsurların 'yatırım ortamının geliştirilmesi, çalışma piyasası ve verimlilik reformu ile mali sektör reformu' olduğunu tespit ettik."

- "Özellikle mortgage sisteminin Türkiye'de istihdamı artıracak çok önemli bir mali enstrüman olacağına inanıyoruz."

22- Tekel, 8 bin 500 ton tütün imha edecek.

- Genel Müdür Sezai Ensari:

- "Vasfını kaybetmiş toplam 8 bin 500 ton tutarındaki tütünlerin usulüne uygun olarak imhasına başlandı."

- "Destekleme kapsamında alınan tütünlerle oluşan stok 330 bin tonu bulurken, ihracat ve alınan tedbirler sonucu Mayıs sonu itibariyle 220 bin tona geriledi."

23- Kantincilere hijyen ve psikoloji dersi...

- İzmir'deki okullarda öğrencilere hizmet veren 2 bin civarındaki kantinciye hijyen, sağlıklı beslenme, psikoloji, gıda hazırlama, saklama ve servis eğitimi verilecek.

- İzmir Kantinciler Odası Başkanı Rasim Topçu:

- "İki hafta boyunca 40 saat sürecek eğitimden sonra kantinlerimizdeki hizmet kalitesi artacak."

24- Futbolda yılın en büyük organizasyonu...

- 7. FIFA Konfederasyon Kupası, Almanya'da 2 maçla başlıyor.

- 8 takımın katılmasıyla 15 gün sürecek dev organizasyonun ilk gününde, Köln'de Arjantin-Tunus, Frankfurt'ta Almanya-Avustralya karşı karşıya gelecek.

25- Voleybolda (A) milli takımların uluslararası sınavları...

- Erkekler Avrupa Ligi (B) Grubu'nda yer alan Türkiye, gruptaki 4. maçında, başkent Madrid'de İspanya ile karşılaşacak.

- Bayan Milli Takımı ise Rusya'nın Ekaterinburg kentindeki Uluslararası Boris Yeltsin Turnuvası'nda ilk maçını Hollanda ile yapacak.

26- İdeal ENKA Men's Open Uluslararası Erkekler Tenis Turnuvası'na, İstanbul ENKA Spor Kulübü Kortları'nda devam ediliyor.

27- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, iç ve dış transfer çalışmalarını sürdürüyor.

- Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber