Otomasyon sistemiyle 120 bin lira hibe kazandı

Mersin'in Tarsus ilçesindeki İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Otomasyon Sistemleri Kursu ile Çukurova Kalkınma Ajansı(ÇKA)'ndan 120 bin lira hibe kazandığı bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇKA tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, Tarsus İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin 'Otomasyon Sistemleri Kursu' isimli projesinin kabul edildiği öğrenildi. Otomasyon sistemleri alanında kalifiye eleman eksikliğinin giderilmesini amaçlayan proje ile küçük ve orta ölçekli kuruluşların kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. Eylül 2012'de başlayacak ve 9 ay devam edecek olan proje ile kursiyerlere aldıkları 480 saatlik kursun sonunda başarılı olanlara sertifika verileceği ifade edildi.

Tarsus İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ramazan Ateş, okullarının geçtiğimiz yıl ÇKA, Ulusal Ajans ve diğer kuruluşlar tarafından yürütülen çalışmalarda 300 bin liralık bir hibe desteğini kullandığını belirtti.

Okullarının ÇKA uygulamaları kapsamında 120 bin lira değerinde yeni bir hibe desteği kazandığını öğrendiklerini ifade eden Ateş şöyle devam etti: "Bu projede emeği geçenlere teşekkür ederim. Açılacak kursla yüzlerce genç iş sahibi olacaktır. Gençlerin iş, işverenlerin kalifiye eleman bulmakta sıkıntı çekerken, işverenler ve işsiz gençler arasında köprü olmaktan gurur duyuyoruz."

Proje Koordinatörü öğretmenlerden Murat Yılmaz ise okullarının geçen yıl gerçekleştirdiği Gazaltı (Mig-Mag,Tig) kaynakçılığı kursunu başarıyla tamamlandıktan sonra, şimdi de Otomasyon Sistemleri alanında kurs düzenleyeceklerini vurguladı. Bu proje ile okullarında yeni cihazlar ve sistemler kurulacağını anlatan Yılmaz, "Bölümün mevcut imkanları ile birleştirildiğinde ortaya oldukça verimli ve ihtiyaçlara uygun bir eğitim ortamı çıkmış olacaktır. Proje bölgemize, okulumuza, kursiyerlere ve öğrencilerimize mesleki açıdan önemli katkılarda bulunmuş olacaktır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber