Antalya'da deniz kirliliğiyle mücadele merkezi kuruluyor

Türkiye'nin ilk 'Deniz Kirliliğine Karşı Bölgesel Acil Müdahale Eğitim ve Koordinasyon Merkezi' binası İl Özel İdaresi'nce Antalya'da yapılıyor. Hedef, denizlerde meydana gelebilecek kaza ya da benzer durumlara ve kıyı kirliliğine anında müdahale edebilmek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'de, denizlerde meydana gelebilecek her türlü kaza ve sonrasında oluşabilecek çevre kirliliğine anında müdahale edilebilmesi için ülke genelinde; 1 ulusal, 6 Bölgesel Acil Müdahale Planı hazırlandı. Bu plan kapsamında Türkiye'nin ilk ?Deniz Kirliliğine Karşı Bölgesel Acil Müdahale Eğitim ve Koordinasyon Merkez' binası Antalya'ya inşa ediliyor.

İnşaatı Antalya Limanı'nda devam eden binayla ilgili İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, binanın 2 bin 125 metrekare kapalı alandan oluştuğu, içinde; çalışma, idari ve toplantı odaları bulunduğu, ayrıca 8 adet derslik, mutfak, depo, sığınak ve 20 kişi kapasiteli içerisinde tuvaleti de olan 10 ayrı oda bulunduğu bilgisine yer verildi. Tek katlı olarak projelendirilen binanın ihale bedelinin 1 milyon 672 bin lira olduğu kaydedilen yazılı açıklamada, binanın Ocak 2013'te tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Açıklamada merkezin ana görevleri şöyle sıralandı: ?Kirlilik olayının boyutuna ve hassasiyetine göre gerekli imkân ve kabiliyetlerin zamanında sevk ve idare edilmesi. Müdahale sistemi unsurları arasında koordinasyon ve işbirliğinin sağlanması yoluyla kamu ve özel müdahale imkanlarının etkin kullanılmasının sağlanması. Kirliliğe en uygun yöntem ve teknikler ile müdahale edilmesinin sağlanması. Kazadan kaynaklanabilecek çevresel zararları önlemek veya en aza indirmek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber