ÖSS sınavında görev alacak salon başkanları için bilgilendirme CD'si hazırlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2005 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TC Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 19 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) için geri sayım başladı. ÖSYM bu yıl ilk kez sınavda görev alacak salon başkanları için kılavuzun dışında, sınav sistemi ve işleyişiyle ilgili olarak bilgilendirme CD'leri hazırladı.

Kurallara uygun bir sınavın gerçekleştirilebilmesi amacıyla hazırlanan CD'de sınavla ilgili genel bilgiler, sınav sorumlularının yükümlülükleri, sınav evrakının dağıtım düzeni, sınav süresince yapılacak işlemler, sınav tutanaklarının doldurulmasına ilişkin kurallar ayrıntılı bir biçimde yer alıyor.

Sınavda bu yıl ilk kez salon başkanınca özel mürekkepli kalem kullanılacak. Bu kalem, sınav başlamadan önce adayların cevap kağıtları üzerinde ilgili alanda işaretledikleri soru kitapçığı türünün belirtildiği kutucuğun üzerinin karalanması (işaretlenmesi) ve paraflanması için kullanılacak. Kalem, sınav sonunda salon sınav evrakının içine yerleştirilecek.

ÖSS, Lefkoşa ile birlikte 151 sınav merkezinde 19 Haziran Pazar günü saat 09.30'da başlayacak, 12.30'da sona erecek. Adayların sınava girebilmesi için 2005 ÖSS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi, fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini yanlarında bulundurması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber