Minik yürekler Suriyelilere yardım eli uzattı

Gaziantep Güney Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencileri, ülkelerindeki iç kargaşadan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilere yardım eli uzattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler, Kimse Yok Mu Derneği'nin başlattığı 'Siz Hiç Vatanınız Varken Vatansız Kaldınız Mı?' kampanyasına harçlıklarından topladıkları bin lirayla destek verdi.

Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu 1-B sınıfı öğrencilerinin önderliğinde başlatılan yardım kampanyasına kısa sürede okulun diğer sınıflarından da destek geldi. Minik öğrenciler, Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarına katkı sağlamak amacıyla topladıkları bin TL parayı Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şubesi Müdürü Fevzi Çakmak'a teslim etti. Çakmak, minik öğrencileri örnek davranışlarından dolayı kutladı.

Yardım kampanyasında azami gayret gösteren Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu 1-B sınıfı öğrencisi Feyza Bostan, televizyon kanallarında ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli kardeşlerinin yardıma muhtaç hallerinden çok etkilendiğini ifade etti. Bostan, arkadaşlarıyla birlikte onlara böyle bir yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Eski, öğrencilerinin yardımseverlik duygularından ve çalışmalarından dolayı kendileri ile gurur duyduklarını belirtti. Eski, sözlerine şunları ekledi: "Temennimiz Suriye'de yaşanan bu trajedinin bir an önce durması. Ama bu arada bize gelen, bizden yardım isteyen insanlara da yardımcı olmamız gerekiyor. Bu insanlar bizim kardeşlerimiz. Onlar şimdi zor durumdalar ve bizim onlara sahip çıkmamız gerekmektedir.?

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber