İzmir'de 51 kişi, tecvitli Kur'an-ı Kerim okuma zevkini tattı

İzmir Karabağlar İlçe Müftülüğü'ne bağlı Yeşilyurt Ulu Camii'nde üç yıldır devam eden tecvitli Kur'an-ı Kerim öğrenme kursunun bu yılki mezuniyet programı coşkuyla kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nuri Zararsız Hoca'nın yetiştirdiği Kur'an talebeleri, 2010 ve 2011 yıllarında olduğu gibi bu yıl da yoğun geçen kurs döneminin ardından düzenlenen mezuniyet programında kursa katılım belgelerini aldı. Coşkulu bir şekilde geçen programda, yaşları 11 ile 83 arasında değişen 51 kursiyere katılım belgeleri çevre ilçe müftüleri tarafından verildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'ın konuşmacı olarak katıldığı programa; Karabağlar İlçe Müftüsü Abdülcebbar Altun, Bodrum İlçe Müftüsü Emin Arık, Narlıdere İlçe Müftüsü Latif Topçu ve Çamoluk İlçe Müftüsü Yusuf Yaşar'ın yanı sıra vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Program esnasında duygulu anlar yaşandı.

Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, ?Kur'an öğrenmenin yaşı yoktur. İstedikten sonra herkes öğrenebilir ve rahatlıkla okuyabilir. Bunun en güzel örneklerini bugün burada görüyoruz? dedi.

Nuri Zararsız Hoca ise ?Hayatımızın harabeye dönüşmemesi ve gönül dünyamızın imarı Kur'an'la mümkündür. Gördüğünüz gibi bizler yediden yetmişe Kur'an okumanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aramızda Kur'an okumasını bilmeyen kardeşlerimiz varsa, bu mutluluğu onların da yaşamasını istiyoruz.? dedi. Ayrıca, Nuri Zararsız, önümüzdeki yılda da Kur'an-ı Kerim öğretimine hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

Program sonunda, Nuri Zararsız Hoca'ya Kur'an eğitimi için yaptığı gönüllü hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber