Mamak Belediyesi vatandaş memnuniyetini belgeleyecek

Toplam kalite çalışmalarında daha önce Mükemmellikte Yetkinlik ve ISO 9001 gibi kalite belgesi alan Mamak Belediyesi, yeni bir kalite belgesi için çalışmalara başladı. Mamak Belediyesi ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistem Belgesi için başvurdu. Tamamen vatandaş sorunlarının çözümü ve vatandaş memnuniyeti sağlamaya yönelik sistem belgelendirmesine dayanan ISO 10002'ye başvuru yapan Mamak Belediyesi Türkiye'de ikinci, Ankara'da ilk belediye oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Mamak Belediyesi, daha önce Avrupa Kalite Yönetim Vakfı tarafından verilen ?Mükemmellikte Yetkinlik' ve 'ISO 9001 Kalite Belgesi'ni aldı. Belediye yeni bir kalite belgesi için çalışma başlattı.

Mamak Belediyesi ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistem Belgesi konusunda da denetlenecek. Ayrıca altı yıldır uygulanan ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi'nin yeniden belgelendirilmesi yapılacak. İki gün sürecek denetimler sonrasında ISO 10002 belgesiyle Mamak Belediyesi Ankara'da bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyor. Belediye birimlerinde gerçekleştirilecek denetimlerde, birim müdürlüklerine ait doküman ve kayıtları incelenecek. ISO 10002 belgesi için şikayet ve taleplerin alınması, şikayet ve taleplerin araştırılması, çözümlenmesi, çözümlere yönelik vatandaş memnuniyetinin ölçülmesi ve ölçüm sonuçlarına göre süreçlerin iyileştirilmesi konularında denetim yapılacak.

Denetim kapsamında Mamak Belediyesi birim müdürlerine meclis salonunda Türk Loydu Denetim Ekibi tarafından açılış toplantısı yapıldı. Toplantıya Mamak Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Karadağ ve Ahmet Müfit Yıldırım ve birim müdürleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber