İlköğretim öğrencisine dayak iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2005 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kilis'te, öğretmenler kurulu toplantısı için okula gelen bir öğrenciyi saçı uzun olduğu gerekçesiyle dövdüğü ileri sürülen okul müdürünün, öğrencinin ağabeyi ve 2 arkadaşı tarafından darp edildiği iddia edildi.

Selahattin İyigün İlköğretim Okulu'nda meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti:

8. sınıfta okuyan F.K. (Faruk Karakuş-14), zayıf dersleri olduğu için öğretmenler kurulu kararına kaldı. Bugün toplanan öğretmenler kurulu için okula gelen öğrenciye, Okul Müdürü F.Ş. (Faruk Şiltelioğlu) uzun olan saçını kestirip gelmesini söyledi. Bunun üzerine öğrencinin hareketlerine sinirlenen müdür, F.K.'yı dövdü. Okuldan çıkan F.K., durumu anlattığı ağabeyi M.K. (Mümtaz Karakuş-26) ve arkadaşları ile tekrar okula geldi. Okul müdürünü bulamayan şahıslar okuldan ayrıldı. F.K., bir süre sonra ağabeyi M.K. ve 2 arakadaşı ile birlikte yine okula geldi. Ellerinde bıçak bulunan şahıslardan M.K., müdürü kafa atarak darp etti. Olayın ardından polis, F.K.'yı babası A.K. ile birlikte karakola götürdü. Baba A.K., oğullarını savunarak, "Benim oğlumu nasıl döverler, hangi kanunda var 'Saçı uzun' diye öğrenci dövülmesi. Öğretmen iseler öğretmenliğini bilsinler. Oğlumun saçı uzun ise bana haber göndersinler, ben okula gelirdim. Okul müdürü oğluma 'Seni sınıfta bırakacağım' dedikten sonra dövmüş ve 'Hadi git' demiş, okuldan kovmuş. Ağabeyi de bunu duyunca kızgınlıkla gelmiş, müdürü dövmüş. Suçlu okul yönetimidir" dedi.

F.K. da okul idarecilerinin her gün kendisini dövdüğünü iddia etti.

Açıklama yapmayan Okul Müdürü F.Ş. ise, basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için arabasıyla hızla uzaklaşırken, bayan avukatı düşme tehlikesi geçirdi. Okul Müdürü F.Ş., ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber