Oğuzeli Mülteci Kampı için çalışmalar başladı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Türkiye arasında 7 yeni şehirde mülteci kampı kurulması konusunda anlaşmaya varılmasının ardından ilk ruhsat Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde kurulacak kamp için verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Suriyeli mültecilerin kalacağı kampın 750 kişi kapasiteli olacağını kaydederek, çalışmaları hızla sürdürdüklerini kaydetti.

Kamp alanı için gerçekleştirilen hazırlık çalışmaları kapsamında 20 metre genişliğinde yol yapımına başladıklarını anlatan Öztekin, ?İş makinelerimizle yoğun bir çalışma başlattık. 60 bin 365 metre alana sahip, yaklaşık 750 kişi kapasiteli kampın ihalesi yapıldı. Yol yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, kampın inşaatı kısa sürede başlayacak. Bu vesileyle burada yaklaşık 300 kişiye istihdam imkânı sağlanacak ve bölgede arazisi bulunan vatandaşlarımızın da gayrimenkulleri değerlenecek. Bu çalışmaların Türkiye'ye sığınmış mültecilerimiz için aciliyet arz ettiğini düşündük. Bu çalışmaları başlatan ilk belediye de biz olduk. Bütün iş makinelerimizi buraya yönlendirdik ve var gücümüzle bu yolları bir an önce yapmayı hedefliyoruz. Yürütülen çalışmaların buraya yerleştirilecek mültecilerimize, tüm hemşehrilerimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber