Özdülkar: İş dünyası ticaret köprüsünü iyi değerlendirmeli

Gaziantep Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Genel Sekreteri Orhan Özdülkar, iş dünyasını TUSKON tarafından organize edilen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü'ne davet etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnşaat, yapı malzemeleri, mobilya ve ev tekstili sektöründeki ithalatçı 150 ülkeden bin 500 firmanın Türkiye'ye geleceğini söyleyen Özdülkar, ?Katılımcı firmalarımızın hedeflediği pazarlardaki en büyük alıcıları Türkiye'ye geliyor. Bu fırsatı iyi değerlendirmek gerekiyor.? dedi.

İstanbul'daki organizasyonla ilgili bilgi veren Özdülkar, ?2006 yılından beri düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü etkinlikleri uluslararası iş dünyasında önemli bir bilinirlik düzeyine ulaşmıştır. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 önceki sene olduğu gibi sektörel bir program olacak. Program inşaat, yapı malzemeleri, mobilya ve ev tekstili sektörlerini kapsayacak." diye konuştu.

Programın profesyonel bir iş zirvesi olduğunun altını çizen Özdülkar, şu bilgileri aktardı: ?Programa katılım sağlayan yatırımcılar, tek bir ülkeye gitmek için harcayacağı vakit ve katlanacağı maliyetin çok daha azına 150 ülkeden İstanbul'da ayaklarına kadar gelen ithalatçılarla görüşme imkanı bulacak. Yabancı dil bilmemek de bir problem değil. Çünkü TUSKON gelen her yabancı firma için Türkçe bilen bir tercüman tahsis edecek. Programda Türkiye'den seçkin üreticilerimize tahsis edilebilecek 210 ürün tanıtım standı yer alacak. İkili iş görüşmelerine katılacak toplam firma sayısı bin 500 ile sınırlı tutulacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber