Belediye sözleşmelisine kadroda görüş birliğine varıldığı açıklandı

Bilindiği üzere toplu sözleşmelerde genel zam konusunda anlaşma sağlanamamıştır. Memur-Sen bu konuda hakem kuruluna başvuracak. Diğer taraftan Bem Bir Sen, kendi hizmet kolunda hükümet ile mutabakata vardıklarını açıkladı. Mutabakata varılan konular için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bem Bir Sen belediyelerde çalışan sözleşmelilere kadro verilmesi konusunda mutabakata vardıklarını ve kendi hizmet koluyla ilgili olarak mutabakat zaptı imzaladıklarını açıkladı.

Bem Bir Sen tarafından yapılan açıklamada "Kamu İşveren Heyeti Başkanı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, sadece yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personelin taleplerine sıcak baktıklarını, diğer kurumlarda çalışanların kadro taleplerinin şu an için sıcak yaklaşmadıklarını ifade etti." denildi.

Ancak, sendikanın yaptığı açıklamadan söz konusu bu hususun bir toplu sözleşme hükmü olmadığı sadece prensipte karara bağlandığı anlaşılmaktadır.

Zaten, toplu sözleşme kanunu hükümleri gereğince maaş kalemleri dışındaki konular toplu sözleşme kapsamında ele alınamamaktadır.

Toplu sözleşme hükmü olsaydı, kanun çıkarılmaksızın hüküm ifade edecekti.

Prensipte anlaşmaya varılan bu konu için Kanun çıkarılacaktır. Bem Bir Sen yaptığı açıklamada "Mutabakatla imza altına alınan kadro hakkı konusunda Sendika olarak Bakan Çelik'ten bu konunun takvime bağlanması ve yazılı olarak ilan edilmesini talep ettik. Ancak yasa çıkarma yetkisi TBMM'ye ait olduğu için bu konuda yazılı bir takvimin olmasının mümkün olmadığı açıklandı. Bakan Çelik, şifai olarak da yazılı mutabakat altına alınan bu konunun, çalışanların memnun olabileceği bir sürede çıkması için gayret göstereceğini ifade etti." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber