Şırnaklı gazetecilerden Erbil Işık Üniversitesi rektörüne ziyaret

Şırnak'ın Silopi ilçesinde görev yapan yerel basın temsilcileri, Kuzey Irak'ın Erbil kentinde bulunan Işık Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Akar'ı ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Işık Üniversitesi'ne yapılan ziyarete, Haber73 Gazetesi ve Silopi Gazetesi yazıişleri müdürleri Mehmet Demirhan ve Selim Yalçın katıldı. Konuklarını kapıda karşılayan Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Akar'a gazeteciler tarafından çiçek takdim edildi. Türkiye'den gelen gönüllüler tarafından Irak'ın çeşitli bölgelerinde okulların açıldığını ifade eden Prof. Dr. Serdar Akar, ilk okulun 1994 yılında Erbil'de açıldığını belirtti. 2004 yılında Kerkük, Musul, Bağdat, Duhok ve Anbar'da, 2011 yılında ise Basra ve Necef'te okullar açıldığını anlatan Akar, "Dünyadaki örnekleri gibi bu okullarda yetişen öğrenciler, uluslararası bilim olimpiyatlarında madalya alıyor, ailelerine, ülkelerine hayırlı evlatlar olarak yetişiyor. Aldıkları kaliteli eğitimle, yarının yönetici adayları oluyorlar? dedi.

Üniversite hakkında bilgi veren Rektör Akar, bölgede en fazla tercih edilen üniversitenin Işık Üniversitesi olduğunu ve öğrencilere Kürtçe, Türkçe, Arapça ile İngilizce dil eğitimi verdiklerini söyledi.

Gazeteciler Işık Üniversitesi hakkında bilgi almak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan ötürü Rektör Prof. Dr. Serdar Akar'a teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber