İzmir'de sahildeki 4 mahalle ilçe olmak istiyor

İzmir'in mahalle yapılan eski beldeleri Gümüldür, Özdere, Ürkmez ve Doğanbey-Payamlı'da yaşayanlar, dört gözle ilçe olacakları günü bekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son yerel seçimlerde 4 beldenin Menderes ve Seferihisar ilçelerinin mahallesi yapılmasına bayrak açan Gümüldür Turizm ve Tanıtım Derneği, vatandaşın ortak dili oldu. Gümüldür Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Erkan Cura, ?Ortak akıl ile hareket edilememesi sonucu son yerel seçimde 4 beldemiz birer mahalleye dönüştü. Kış nüfusu 25 bin, yaz nüfusu 500 bine yaklaşan sahil şeridimiz hak ettiği hizmeti alamadı. Belediyecilik başta olmak üzere birçok konuda sorun yaşanması vatandaşımızı canından bezdirdi. 40 kilometrelik sahil şeridinin bir sivil toplum kuruluşu temsili ile ilçeye dönüştürülmesi için yola çıktık. Gümüldür Turizm ve Tanıtım Derneği'ni kurduk. Her kesim ve her yaştan insanımızla toplantılar yaptık. Katkılarını alarak dosyalar düzenledik.? dedi.

ÇALMADIK KAPI BIRAKMADILAR

Yaşadıkları 4 mahallenin ilçe olması için çalmadık kapı bırakmadıklarını anlatan Cura, şöyle devam etti: ?Birçok kurumu ziyaret ettik. Dosyalarımızı takdim ettik. Destek aldık. Ama asıl önemli olan karar verici olan iktidar partisine konuyu düzgün anlatmak ve takdim etmekti. Önce AK Parti Menderes İlçe Teşkilatı ile bilgilerimizi paylaştık. Beklediğimiz desteğin çok daha fazlasını gördük. İlçe Başkanı Mustafa Bahar, milletvekilinden bakana kadar birçok isimle bizi bir araya getirdi. Milletvekillerimize, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a detaylarıyla sahil şeridindeki 4 mahallenin neden ilçe olması gerektiğini anlattık. İktidar partisi, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde süreci başlatan düğmeye bastı. Halkımızın haklı talebini derneğimiz aracılığı ile ilettiğimiz Başkent Ankara'dan olumlu yankılar yükseldi."

Sözde Kararda Başbakan Erdoğan'da

Herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını belirten Başkan Cura, "Bu konuda son sözü söyleyecek olan da, açıklamayı yapacak olan da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Biz şimdi yaşadığımız yerin hak ettiği statüyü kazanması, ilçe yapılması müjdesini Başbakan Erdoğan'dan bekliyoruz. " diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber