Muş'ta tahliye olan mahkum hemen işe başladı

Denetimli Serbestlik Kanunu'nda değişiklik öngören yasanın uygulamaya girmesinin ardından, Muş Cezaevi'nden tahliye olan mahkum hemen işe başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denetimli Serbestlik Kanunu'nda değişiklik öngören yasanın uygulamaya girmesinin ardından, Muş Cezaevi'nden tahliye olan mahkum hemen işe başladı.

Çıkan bir kavga sonucu tutuklanan ve 20 yıla mahkum olan Halit Ş., 8 yıl süreyle cezaevinde kaldıktan sonra Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tahliye oldu ve hemen bir şirkette işe başladı.

Halit Ş., AA muhabirine yaptığı açıklamada, karıştığı bir kavga olayından sonra tutuklandığını ve 20 yıl ceza aldığını söyledi.

2004 yılında beri Muş Cezaevi'nde yattığını belirten Halit Ş., şunları kaydetti:

"5 Nisan 2012 tarihinde çıkan Denetimi Serbestlik Yasası'ndan yararlandım. İşe girmek için müracaata bulundum. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Koruma Kurulu Toplantısı'nda benim için iş bulma kararı alındı. Kararın ardından Gümüşhanlar Demir Çelik Kapı Doğrama Şirketi'nde bana iş imkanı sağlandı. Gelip işe başladım. Başta devletimiz olmak üzere, iş bulmama katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Çalışıyorum ve işimi çok seviyorum. Burada aldığım parayla ailemi geçindirmeye çalışacağım."

Gümüşhanlar Demir Çelik Kapı Doğrama Şirketi'nin sahibi Şemsettin Gülbey ise, Muş Organize Sanayi Kooperatif Başkanı Şerafettin Subaşı'nın yanında bir mahkum çalıştırması için kendisini aradığını ve bu teklife olumlu yanıt verdiğini söyledi.

Gülbey, "Subaşı beni arayarak bir mahkumu işe almamı istedi. Ben de bu arkadaşı işe almayı kabul ettim ve kaynakçı olarak işe başlattım. Şu anda çalışıyor. Çok güzel iş yapıyor. Kendisinden memnunuz. Burada aldığı maaşla ailesine katkı sağlamaya çalışacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber