'Genel Sağlık Sigortası ile adil sağlık hizmeti verilecek'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2005 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesigoğlu, Genel Sağlık Sigortası ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının adil ve eşit sağlık hizmetine ulaşacağını söyledi.

Güven Hastanesi'nin 30. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen "Güven Tıp Günleri" etkinliğinde konuşan Başesgioğlu, Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde bir dizi çalışma yürütüldüğünü belirterek, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrinin ardından hastanelerde verimliliğin arttığını ifade etti.

SSK'lıların, serbest eczanelerden yararlanmasına ilişkin yapılan anlaşma sonrasında şu anda 18 bin eczane ile sözleşme imzalandığını kaydeden Başesgioğlu, bu ay sonunda 25 milyon reçetenin kendilerine ulaştığını, reçete bedellerinin de eczanelere gecikmeden ödendiğini ifade etti.

Sağlık hizmetlerinde parçalı bir yapı olduğunu Genel Sağlık Sigortası ile bunu iyileştirmeye çalıştıklarını anlatan Başesgioğlu, devlet, özel, üniversite hastanesi ayrımının ortadan kalktığı bir ortam hazırlayacaklarını kaydetti.

Genel Sağlık Sigortası ile çocukların 18 yaşına kadar devlet güvencesinde olacaklarını, hastane ayrımının ortadan kalkacağını, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve belli şartlarda yabancıların adil ve eşit sağlık hizmetine ulaşacağını anlatan Başesgioğlu, "Ankara'nın Çankayası ve Yozgat'ın çekerek ilçesindeki vatandaşımızın sağlık hizmeti alımı eşit şartlarda olacaktır" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da hükümet olarak halka daha iyi hizmet sunulması için çalışmalar yaptıklarını belirterek, özel sektörün de bu değişime ayak uydurması gerektiğini söyledi. Akdağ, "Bu değişim süreciyle birlikte artık özel müteşebbislerimiz de butik hastaneler, yalnız bir kesime hitap eden hastaneler, sağlık kuruluşları şeklinde hizmet etme modelini, geniş kitlelere hizmet şeklinde değiştirmelidir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber