Emekli öğretmen tüm birikimini anaokulu yapımı için bağışladı

Osmaniye'de emekli öğretmen Fatma Kutlu Köksal Ayvacı, bugüne kadarki tüm maddi birikimini Kadirli ilçesine yapılacak olan anaokulu yapımı için bağışladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, makamında kabul ederek ?okul yaptırma protokolünün? imzalandığı törende, örnek davranış sergileyen emekli öğretmenin elini öperek ?Böylesi hocaların elleri öpülür? dedi.

Yapılacak olan anaokulu hakkında da bilgi veren Vali Cerrah, Fatma Kutlu Köksal Ayvacı'ya eğitime verdiği destek nedeniyle teşekkür ederek şunları söyledi:

?Öğretmenimiz uzun yıllar öğretmenlik yapmış ve emekli olduktan sonra Kadirli Kaymakamımıza müracaat ederek anaokulu yaptırmak istediğini ifade etmiş. Kaymakamımız bu konuyu bana aktardı. Devlet memurluğundan emekli olan birinin okul yaptırmaya karar vermesini biz de memnuniyetle karşıladık. Fatma Kutlu Köksal Ayvacı Öğretmenimiz eğitime gönül verenlerden. Emekli olmasına rağmen eğitime olan hassasiyeti devam ediyor. Fatma Kutlu Köksal Ayvacı öğretmenimiz elinde ne kadar para varsa bize aktaracak, geri kalan kısmını da biz tamamlayacağız. Kadirli Kaymakamlığımızın ve İl Özel İdaremizin de katkılarıyla okulumuzu en kısa sürede bitirip, gelecek eğitim öğretim yılında açmayı planlıyoruz. Anaokulumuza da öğretmenimizin ismini vereceğiz.?

Osmaniye Valiliğinde yapılan protokole Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç'ta katıldı. Emekli öğretmenin katkılarıyla yapılacak olan anaokulu toplam 450 bin TL ye malolacak. Masrafların 250 Bin TL'sinin emekli öğretmen Fatma Kutlu Köksal Ayvacı'nın bağışlayacağı geri kalanının ise İl Özel İdaresi tarafından karşılanacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber