Sıhhıye'de barikatı aşmak isteyen gruba polis müdahale etti

Hükümetin zam teklifini kabul etmeyerek bir günlük iş bırakma eylemi yapan Ankaralı çalışanlar, Sıhhıye'de oluşturulan barikatı aşmak isteyince polis müdahale etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin zam teklifinin yetkili sendikalar tarafından kabul edilmemesinin ardından memur sendikaları bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Kamu-Sen'e bağlı sendikalara üye gruplar Sıhhıye Abdi İpekçi Parkı'nda toplandı. Burada yapılan protestonun ardından grup, yola çıkmak istedi. Yolun girişinde barikat kuran polis buna izin vermedi. Grup daha sonra polis barikatını aşmak istedi. Grubun barikata yüklenmesi üzerine polis biber gazıyla müdahale etti.

Müdahale sırasında göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Müdahalenin ardından grup, çevre sokaklara dağıldı. Daha sonra tekrar toplanan grup buradan Kamu-Sen Genel Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Polisin müdahalesinden Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk da etkilendi. Polisin biber gazından etkilenen Koncuk, gözünü limon sıkarak rahatlamaya çalıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber