Sivas Belediyesi Halı Dokuma Atölyesi, halka açıldı

Sivas Belediyesi Halı Dokuma Atölyesi, modernize edilerek meslek edinmek isteyen kadınlara eğitim vermek üzere hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne bağlı Halıcılık Eğitim Merkezi, dokumacılığı öğrenmek isteyenler için kurs açtı. Sivas Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğüne Eylül ayına kadar şahsen yapılacak müracaatların ardından başlayacak ve Haziran ayında tamamlanacak kurslar sonunda başarılı olan kursiyerlere Usta Öğretici Belgesi verilecek.

Halı Atölyesi Sorumlusu Birgül Şifa,yaptığı açıklamada, "Sivas Belediyesi Halı Dokuma Atölyesi yenilenerek halkımızın hizmetine açık hale getirilmiştir. Atölyemiz çıraklık eğitim merkezi ile iş birliği halindedir. Halı dokumayı öğrenmek isteyen ve aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen genç kızlarımız ve ev hanımlarımız için hizmete açıktır.Atölyemizde çalışan dokuyucular evlerinden servisle alınıp, tekrar evlerine servisle bırakılmaktadır.Burada çok sıcak bir ortam var. Hanımlar birbirleriyle kardeşçe çalışıyorlar. Çocuklar için özel odamız ve yemekhanemiz bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber