Aynı alanda önce Kamu-Sen, sonra Memur-Sen eylem yaptı

Osmaniye Cumhuriyet Meydanı'nda Kamu-Sen ve Memur-Sen Şubeleri tarafından bir saat arayla iş bırakma eylemi düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen Şube Başkanı Beyazıt Aslan, Cumhuriyet Meydanındaki eylemde, kendilerine destek veren KESK, Birleşik Kamu-İş üyeleri ile CHP ve MHP teşkilatına teşekkür etti. Yıllardır kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerinin ilerletilmesi için mücadele verdiklerini kaydeden Aslan, 2002-2012 yılları arasında ülke ekonomisinin ortalama yıllık yüzde 6,8 oranında büyüdüğünü fakat kamu görevlilerine büyümeden pay verilmediğini belirtti.

Son 10 yıl içinde reel anlamda yüzde 68 büyüyen Türkiye'de, çalışanların aldığı payın azaldığını belirten Aslan, ''Türkiye'de bir taraftan en hızlı büyüyen ekonomiyle övünen yetkililerin, diğer taraftan memurlarına ve emeklilerine 4 aylık enflasyon kadar maaş artışı teklifi sunması anlaşılır ve kabul edilebilir değildir. Bizler yıllardır Türk memurunu yok sayan, sorunlarımıza çare üretmeyen, önümüzü tıkayan ve bizlere başka çıkar yol bırakmayanlara karşı demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Türkiye Kamu-Sen'in bu eylemi, yıllardır ihmal edilen, kaderiyle baş başa bırakılan işçinin, esnafın, çiftçinin, dar ve sabit gelirli tüm kesimlerin eylemi gibi kabul gördü." diye konuştu.

EĞİTİM BİR-SEN ŞUBE BAŞKANI ASARKAYA: EĞİTİM ŞART İSE EK ÖDEME DE ŞARTTIR

Kamu-Sen Osmaniye Şubesinin eyleminsen 1 saat sonra Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim Bir-Sen Osmaniye Şubesi üyesi öğretmenler derse girmeyerek alana geldi.

Eğitim Bir-Sen Osmaniye Şube Başkanı Erdoğan Asarkaya, yaptığı konuşmada, "Merkezi yönetim bütçesinden en fazla payı eğitime ayırdığını, eğitime önem verdiğini her fırsatta dile getiren ve bununla övünen hükümet her fırsatta "eğitim şart" demektedir. Biz de 'eğitim şart ise ek ödeme de şarttır' diyoruz. Eğitim çalışanları olarak, Kamu İşveren Heyeti'nin dolayısıyla hükümetin bu tavrını not ediyoruz ve hükümete kalkınmada iyi gidiyor olabilirsiniz ama adalette ve gelirin adil dağıtımında sınıfta kaldınız diyoruz." dedi.

Açıklamanın ardından eyleme katılanlar davul zurna eşliğinde oynayıp halay çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber