Hisarcıklıoğlu: 2023 hedefi için yeni anayasa lazım

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2023 hedefine ulaşmak için biran önce yeni anayasanın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Ticaret Odası ve Ticaret Borsası tarafından organize edilen ?Şanlıurfa Ekonomisine Değer Katanlar' ödül töreni yapıldı. Törene katılan TOBB Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu girişimcilik, Şanlıurfa'nın tarım potansiyeli, markalaşma ve yeni anayasa konularına değindi. Türkiye'yi Avrupa ülkeleri ile kıyaslayan Hisarcıklıoğlu, 2023 hedeflerine ulaşmak için Avrupa'da sanayisi gelişen ülkelerin takip edilmesi gerektiğini söyledi. 2023 hedefinin önündeki en büyük engeli anayasa olarak gören Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de sistemin çöktüğünü, tekrar toparlanması için yeni anayasanın biran önce devreye girmesi gerektiğinin altını çizdi. Hisarcıklıoğlu, şöyle dedi:

?Yapacağımız işleri markalaştırma yolunu seçmeliyiz. Zengin olmamızın yolu girişimcilikten geçer. Gençlerimiz için özellikle bu konuyu desteklememiz lazım. Kadın girişimcilerimiz istenilen seviyede değil. Tarım, hayvancılık önümüzde gelişen sektördür. Şanlıurfa'nın tarım hedefi 100 milyar dolar olacak. Turizmde de tarihi yerlerimizi iyi tanıtmamız gerekiyor. Başarıya ulaşmak için ortaklık kültürümüzü geliştirmemiz gerekiyor.''

Programın sonunda, Şanlıurfa'nın ekonomisine değer katan katılımcılarına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Celalettin Güvenç, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İbrahim Sabri Ertekin ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya tarafından plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber