Asker uğurlamalarında gözyaşları sel oldu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde vatani görevini yapmak üzere askere çağırılan 1992/2 tertip askerler otogarları doldurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 20:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

92/2 tertip olan Bahadır Mersin için düzenlenen uğurlama töreninde renkli görüntüler yaşandı. Köy ve mahalle sancakları, Türk bayrakları ile davul ve zurnalar eşliğinde halaylar çeken Bahadır Mersin asker olmanın heyecanını yaşadı. Oğlunu askere göndermenin gururunu yaşayan baba Ali Mersin ise gözyaşlarını tutamadı.

Ana baba gününe dönen otogarda asker yakınları ve askerler otobüsün hareket saatine kadar davul zurna eşliğinde oynadı. Otobüsün hareket saati geldiğinde ise arkadaşları tarafından kucaklanarak havaya atılan gençler, "En büyük asker bizim asker" sloganları ile otobüslere bindirildi. Asker Bahadır Mersin'in yakınları ve babası vedalaşırken gözyaşlarını tutamazken, vatan sevgisinin her şeyden önce geldiğini söylediler. 7 çocuk sahibi ve en küçük oğlunu askere göndermenin gururunu yaşadığını açıklayan Baba Ali Mersin, ?Askerlik, her Türk evladının özlemini çektiği çok şerefli bir olaydır. İnşallah sağ salim dönecekler. Vatanımız onlara emanet. Onlar orada görevdeyken bizler burada güvendeyiz. Yolları açık olsun." dedi. Otobüsün hareketi sırasında ise askerlerin yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber