İLSİS hatalarından ben mi sorumluyum?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Haziran 2005 01:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ben 4 yıldır fen bilgisi öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Gazi üniversitesi fizik öğretmeliği mezunuyum. Bakanlık atama kararnamemde, branşım, fen bilgisiymiş. Ancak İLSİS veri tabanına fizik olarak işlenmişti.

Ben bu sene il içi yerdeğiştirmede fizikten tayin isteyip sıraya girdim. Ancak daha sonra ilsisteki hatayı fark edip branşımı fen bilgisi olarak Bakanlığa düzelttirip il milli eğitimden sıramında düzeltilmesini (atamalar belli olmadan 3 hafta önce) dilekçeyle istedim. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakanlığa e-mail attıklarını ama cevap gelmediğini söylüyor ve dilekçeme cevap vermediler.

Niğde'de öğretmenim. Niğde il içi tayinleri belli oldu bu arada. Bana "ilsisteki hatayı düzeltmek için geç kaldınız", Bakanlığın bu tarihte düzeltme isteğinizi kabulu yanlış dediler. Bu sene gelen tayin yönetmeliğinde il milli eğitim müdürlüklerinin yapacağı işlemler kısmında öğretmenlerin ilsisteki branşı ile bakanlık kararnamelerindeki branşlarının karşılaştırılması ve düzeltilmesinin il milli eğtimin görevi olduğu belirtiliyor, öğretmenlerin değil.

Ayrıca fizik sırasından çıkartıldığımı söylediler, ancak ilsis beni hala sırada gösterdiğinden eş durumu özründen de yararlanamıyorum. İl milli eğitime bu durumu sorunca çalıştığım ilçenin ulaşım sorunu olmadığından eş durumundan tayin istesem bile dikkate almayacaklarını söylediler.

Benden puanı düşük olanların atamaları yapıldı. Ben mağdur durumda kalakaldım. Bu konuda artık ne yapacağımı da bilmiyorum.

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: byilmaz33

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber