Antalya'daki uyuşturucu operasyonu

Antalya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen 40 kişiden 26'sı tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerince Zeytinköy olarak bilinen bölgede düzenlenen uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan 45 kişiden 5'i, savcılığın talimatı ile ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.

Sorgularının ardından adliyeye sek edilen 40 kişiden 26'sı, çıkarıldıkları mahkemece "Uyuşturucu madde bulundurmak ve ticaretini yapmak" suçlamalarıyla tutuklandı. Zanlılardan 14'ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

-Olayın geçmişi-

"Gizli soruşturmacı" olarak tabir edilen ve Ankara'dan geldiği öğrenilen polis memurları, müşteri gibi davranarak Zeytinköy bölgesinde sokak satıcılarına yönelik 10 ay süren çalışma yürütmüş, çalışma sırasında baskın yapılacak evler belirlenmişti.

Çalışmanın tamamlanmasının ardından 534 polis memurunun katılımıyla 40 adrese eş zamanlı baskın yapılmış, havadan helikopterle destek verilen baskınlarda 45 kişi gözaltına alınmıştı.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri de bu sırada operasyondan etkilenmemeleri için çocuklara top, balon ve oyuncak dağıtarak, onlarla oynamıştı.

Zentinköy bölgesi, tebdili kıyafetle uyuşturucu alışverişini görüntüleyen ve TBMM'de uyuşturucu ile basın toplantısı düzenleyen CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'ın açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber