İstanbul Barosu yöneticileri ifadeye çağırıldı

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Balyoz davasına katılarak mahkeme heyeti aleyhine açıklama yapan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve 10 baro avukatını ifadeye çağırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Balyoz davasına katılarak mahkeme heyeti aleyhine açıklama yapan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve 10 baro avukatını ifadeye çağırdı. Ayrıca, davaya avukat görevlendirmemesi nedeniyle İstanbul Barosu yetkilileri hakkında soruşturma açılabilmesi için Adalet Bakanlığı'na yazı gönderildi.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve yönetimde görevli 10 avukat, Balyoz davasının duruşmasına katılmış ve duruşma çıkışı yargılamayla ilgili eleştirilerde bulunmuştu. Baro yönetimi, mahkemeyi hukuksuzlukla suçlamış, bundan sonra özel yetkili mahkemeleri daha yakından takip edeceklerini açıklamıştı. Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi de, açıklamalarından dolayı 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' gerekçesiyle Kocasakal ve baro yönetimini hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Başsavcılık, Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 11 baro yöneticisini bu kapsamda ifade vermek üzere Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na çağırdı.

Öte yandan, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, bazı5 avukatların duruşmaya katılmaması nedeniyle İstanbul Baro Başkanlığı'na yazdığı yazı ile 232 sanık için avukat görevlendirilmesini istemişti.Avukat görevlendirilmesi için iki kez yazı yazılmasına rağmen baro, avukat görevlendirmesi yapmamıştı. Mahkeme, bu konu ile ilgili olarak da Silivri Cumhuriyet Başsavcçılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkemenin kararına uymadıkları ve avukat görevlendirmesi yapmadıkları için haklarında suç duyurusunda bulunulan Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu İstanbul Barosu yetkilileri hakkında soruşturma açılabilmesi için de Adalet Bakanlığı'na yazı yazıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber