Terör örgütüne çıkar sağlayan kaçakçılardan 30'u adliyede

Gaziantep polisi ve jandarmanın gümrük kaçakçılarına yönelik gerçekleştirdiği helikopter destekli operasyonda gözaltına alınan 58 kişiden 30'u adliyeye sevk edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep polisi ve jandarmanın gümrük kaçakçılarına yönelik gerçekleştirdiği helikopter destekli operasyonda gözaltına alınan 58 kişiden 30'u adliyeye sevk edildi.

İl Jandarma Komutanlığı'nın gözaltına aldığı aralarında 7 askerin de bulunduğu şüphelilerin ise adliyeye yarın sevk edilmeleri bekleniyor.

Terör örgütünün, Suriye'deki iç karışıklıktan da faydalanarak kaçak ürünlerden haraç aldığı belirlendi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile jandarma ekipleri, gümrük kaçakçılarına yönelik hava destekli ortak operasyon düzenledi. Karkamış ilçe merkezi ve köyleriyle birlikte 4 ilde yapılan operasyonlarda toplam 58 kişi gözaltına alındı, binlerce gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi.

Operasyonla, terör örgütünün yüklü oranda haraç almasının önüne geçildiği bildirildi. Örgütün; paraları silah, mühimmat alımı ile örgütsel faaliyetlerde kullanması yönündeki çalışmalarına da darbe vurulduğu belirtildi.

Emniyetin gözaltına aldığı kaçakçılık örgütünün yöneticileri Süha A., Mehmet Ali G., Mehmet A., Mustafa K. ve Karkamış'ta görevli bir polis memurunun da aralarında bulunduğu 30 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Aynı operasyonda gözaltına alınan er statüsündeki 7 askerin de yer aldığı şüphelilerin ise adliyeye yarın çıkartılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber