Türk Ulusal Ajansı Gençlik Projeleri başvurularını kabul etmeye başladı

Haber Giriş : 17 Haziran 2005 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 2 (Avrupa Gönüllü Hizmeti) EĞİTİM PROGRAMI(25-29 TEMMUZ 2005, ANKARA)

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı), 2003 Kasım ayından itibaren pilot projeler kapsamında Gençlik Projeleri başvurularını kabul etmeye başlamıştır. Yapılan hazırlık faaliyetlerinin tamamlanmasıyla, 1 Nisan 2004 tarihinden itibaren Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarına tam üye olarak faaliyetlerine devam etmektedir.
Sayısı 15 milyona ulaşan Türk gençliğinin bu programlara tam olarak katılabilmesi Türk Ulusal Ajansı'nın temel görevlerinden biridir. Bu katılımın yolu da, programın gençliğe, doğru şekilde aktarılmasıdır. Bu amaçla, önümüzdeki başvuru dönemlerinde sunulacak Eylem 2 Avrupa Gönüllü Hizmeti ve Ev Sahibi Niyet Beyanı proje başvurularının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için 25-29 Temmuz 2005 tarihleri arasında Ankara'da ulusal düzeyde dört günlük bir Eylem-2 Eğitim Programı düzenlemeyi uygun bulduk.

Eğitim, özellikle Eylem 2 kapsamındaki tarafların (Gönderen Kuruluş, Ev Sahibi Kuruluş ve Gönüllü) görev ve sorumluluklarının anlaşılmasını, Avrupa Gönüllü Hizmeti'ni Sivil Toplum Kuruluşlarına anlatmayı ve onları bu hizmet içinde yer almaya teşvik etmeyi, proje hazırlama konusunda bilgilendirmeyi ve projelerin hem nitelik hem de niceliklerinin arttırılmasını amaçlamaktadır. Bu amaçla özellikle yaygın eğitim teknikleri kullanılarak katılımcıların uygulayarak öğrenecekleri ve Eylem 2 konusunda kendilerini geliştirebilecekleri bir program tasarlanmıştır.

Hedefler:
" AB Gençlik Programı ve Eylem 2'nin detaylı olarak tanıtılması
" Avrupa Gönüllü Hizmeti projelerindeki tarafların (Gönüllü, Gönderen Kuruluş ve Ev Sahibi Kuruluş) hak ve yükümlülüklerinin anlatılması
" Yerel Sivil Toplum kuruluşlarımızın faaliyetlerini yürütürken Avrupalı gönüllülerden yararlanabilmesi için doldurmaları gereken Ev Sahibi Niyet Beyanının anlatılması
" Sivil Toplum Kuruluşlarının Avrupa Gönüllü Hizmeti içindeki rolleri ve öneminin anlatılması
" İyi bir proje fikrinin başvuru formuna aktarılabilmesi için gerekli becerilerin sağlanması

Katılımcı profili ve adayların seçimi:
Eğitime AB Gençlik Programı Eylem 2 kapsamında proje başvurusu yapmayı düşünen tüm sivil toplum kuruluşlarının (dernek, vakıf ve kar amacı gütmeyen diğer benzeri oluşumlar) temsilcileri katılabilir. (Bireysel başvuru kabul edilmeyecek ve başvuranlardan adına başvuru yaptıkları sivil toplum kuruluşuyla ilişkilerinin kanıtlanması beklenecektir) Seçimde adaylar tarafından doldurulacak başvuru formu esas alınacaktır. Bu nedenle başvuru formunun tamamının ayrıntılı bir biçimde doldurulması önemlidir. Eğitime katılacakların seçimi sırasında coğrafi bölge ve cinsiyet dengesi göz önünde bulundurulacaktır. Eğitime toplam 36 kişi alınacak ve her bir kuruluştan en fazla bir temsilci kabul edilecektir.

Eğitime başvurmak isteyen adayların imzalı ve ilgili sivil toplum kuruluşunun kaşesini taşıyan başvuru formlarını 18 Temmuz 2005 günü saat 18:00'e kadar Eylem-2 Uzmanı Hür Güldü dikkatine 312 409 60 09 nolu faksa ulaştırmaları gerekmektedir.

Seçilen katılımcıların listesi 20 Temmuz 2005 tarihinde Türk Ulusal Ajansı'nın sayfasında (www.ua.gov.tr) yayımlanacaktır. Seçilen adaylarla listenin yayımlanmasından sonra ayrıca irtibata geçilecektir. Seçilen adayların 21 Temmuz 2005 günü saat 18.00'e kadar kursa katılacaklarını teyit etmeleri gerekmektedir. Seçildiği halde kursa katılamayacak ya da 21 Temmuz 2005 gününe kadar katılımını onaylamayan adayların yerine yedek listeden katılımcılar dahil edilecektir. Katılımını iptal eden katılımcının, yerini kendi kuruluşundan başka biriyle değiştirmesi mümkün değildir.

Konaklama ve Ulaşım:
Eğitimin düzenleneceği otel daha sonra seçilen adaylara bildirilecektir. Tüm katılımcıların otelde konaklaması zorunludur. Eğitim süresince katılımcıların konaklama ve yemek masraflarının tamamı Türk Ulusal Ajansı tarafından karşılanacaktır. Eğitimin düzenleneceği şehre ulaşım masrafları da yine Ulusal Ajans tarafından karşılanacak olup gerekli belge ve faturaların ibrazı karşılığında seminer sonunda ödemeler yapılacaktır.

Eğitimin tüm oturumlarına katılım zorunludur. İrtibat tel: 312 4096136 ve 38
Basvuru formları: http://www.ua.gov.tr/youth/docs/tur adresinden indirilibilir veya [email protected] ile [email protected] adresinden istenebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber