Çelik'ten Şahin'e eleştiri: Yaklaşımını insani bulmuyorum

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in dün bir TV kanalında Uludere'de ölenlerle ilgili sözlerini eleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu konuda Bakan Şahin'e katılmadığını belirten Çelik, "Ayrıca bu yaklaşımı, bu üslubu da çok insani bulmuyorum. Evet Sayın Bakan bizim bakanımız, hükümetimizin bir üyesidir. Sayın bakanın bu üslubunun ve yaklaşımının hükümete ait bir üslup, partiye ait bir üslup olduğu kanaatinde de değilim açıkcası." dedi.

Gazeteci Ömer Şahin'in sunduğu Kanal A'da yayınlanan 'Görüş Farkı' programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in dün bir TV kanalında Uludere'de ölen insanlarla ilgili söylediği 'Ölen insanlar olayın figüranlarıdır' ifadelerini eleştirdi. Çelik, şunları söyledi: ?Bu bölgede yıllardan beri kaçakçılık yapılır. Devlet, gidin kaçakcılık yapın demiyor. Kaçakcılık yapanlar bir şekilde birilerine rüşvet vererek bu işi yaparlar, bu da ortada olan bir şey. Ha şimdi o bölgede o dağlarda, Kuzey Irak'ta, sözünü ettiğimiz bölgede, onun kısa bir mesafe ötesinde PKK'nın kampları var. Şimdi oralarda PKK vatandaşlardan ister sigara kaçakçısı olsun, ister mazot kaçakçılığı yapsın haraç alıyor, alabilir nitekim PKK'nın haraçtan geçindiğini, ciddi paralar elde ettiğini biliyoruz. Ama şimdi elde bir delil yokken, ortada ispatlanmış bir şey yokken hayatını kaybeden bu insanları PKK'nın figüranı olarak isimlendirmek doğru değil. Ben bu konuda Sayın Bakan'a katılmıyorum. Ayrıca bu yaklaşımı, bu üslubu da çok insani bulmuyorum. Evet Sayın Bakan bizim bakanımız, hükümetimizin bir üyesidir. Sayın Bakan'ın bu üslubunun ve yaklaşımının hükümete ait bir üslup, partiye ait bir üslup olduğu kanaatinde de değilim acıkçası.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber