Sıcak havada halk sağlığını tehdit eden çöpler toplanıyor

Batman'ın Gercüş ilçesinde havaların ısınmasıyla beraber çöp toplama çalışmalarına hız veren belediye ekipleri sokak ve caddelere 50 konteyner koydu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'ın Gercüş ilçesinde havaların ısınmasıyla beraber çöp toplama çalışmalarına hız veren belediye ekipleri sokak ve caddelere 50 konteyner koydu.

Gercüş ilçe belediyesinin ağırlık verdiği temizlik işinde, halk sağlığı için ciddi tehlike arz eden çöpler, düzenli olarak toplanarak şehir dışında katı atık alanına götürülüyor. Görüntü kirliliğini önlemek amacıyla cadde ve sokak başlarına 50 adet çöp konteyneri koyduklarını söyleyen Gercüş Belediyesi Fen İşleri Müdürü Beşir Seyitoğlu, ilçenin tüm cadde ve sokaklarının yıl boyunca temizlik ekipleri tarafından düzenli olarak temizlendiğini ve toplanan katı atıkların temizlik ekiplerince belirlenen katı atık sahasına taşındığını söyledi.

Etrafa rastgele bırakılan çöplerin kötü görüntü ve koku yaparak halka rahatsızlık vermemesi ve sağlığı tehdit etmemesi için 50 adet kapalı çöp konteyneri satın aldıklarını, muhtelif yerlere konuşlandırdıklarını söyleyen Seyitoğlu, ?Vatandaşlardan beklentimiz katı atıklarını bu çöp konteynerlerine atmalarıdır. Etrafa gelişi güzel atılan katı katıklar hem kötü bir görüntü oluşturmakta hem de halk sağlığını tehdit etmektedir. Bu temelde tüm vatandaşlarımızı katı atıklar konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber