BUGİAD üyelerine e-ticaret semineri

BUGİAD üyelerine e-ticaret semineri

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BUGİAD üyesi ve Litera Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın'ın verdiği seminerde, e-ticaretin ortaya çıkışı, Türkiye ve dünyada e-ticaret ve başarı hikâyeleri konularında bilgiler verildi.

Dünyadaki insanlar ve mesafeler nedeniyle ağ ekonomisinin ortaya çıktığını söyleyen Akın, ?Bugüne kadar ekonominin merkezinde ürün varken artık ağ ekonomisinin merkezinde müşteri var. Şu anda müşterisi olan firmalar kazanıyor. Müşteriler sunulan her ürünü diğer çeşitleriyle internet üzerinden karşılaştırıp karar veriyor. Sonra da hızlıca eline geçmesini istiyor, müşterilerin beklemeye tahammülü yok. Fiyata duyarlı müşteriler var ve tek tıkla rakibe kaçma ihtimalleri mevcut.? dedi.

HIZLI OLAN KAZANIYOR

Ağ ekonomisinde hızlı olanın kazandığını belirten Akın, ?Talepler e-ticaretle hemen karşılanıyor. Ağ ekonomisi sayesinde şirket sahibinin nerede olduğu veya işin nerede yapıldığının önemi yok. Dünyanın her yerinden internet üzerinden ticaret yapılabiliyor. Ancak büyük düşünen firmalar için ürün değeri artık somut değil, soyut. Para kazanma modeli ve karlılık, önemli ölçüde değişti. Buna 'e-dönüşüm' diyebiliriz. Müşteri beklentileri firmaların bu dönüşümünü zorunlu kılıyor. Firmalar bu dönüşüme de ilk olarak bir internet sitesi edinmekle başlıyor."

"İNTERNET SİTESİ ZORUNLU HALE GELİYOR"

Yeni TTK ile firmaların 1 Temmuz 2013'ten itibaren firmaların web sitesi hazırlama zorunluluğundan da bahseden Akın, internet sitelerinin, firmaların kendilerini tam anlamıyla yansıtması ve müşterilerin sitede rahat dolaşabilmeleri için kaliteli bir tasarıma sahip olması gerektiğini belirtti. Büyük başarıya ulaşmış e-ticaret örneklerinden bahseden ve şirketlerin internet sitelerinde çok dikkatli olmaları gerektiğini de ifade eden Akın, yazılan yanlış bir rakam veya yanlış bir resim nedeniyle şirketin bir günde oldukça fazla zarar da edebileceğini vurguladı.

Seminerin ardından katımcıların sorularını yanıtlayan Akın'a günün anısına BUGİAD Başkan Yardımcısı Şakir Umutkan tarafından hediye takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber