'Meslek eğitimine ilginin artması geleceğe umudu artırır'

Adana'da Kiremithane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 'Mesleki eğitimi tanıtma ve gençlik günleri' düzenlendi. Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, mesleki eğitimdeki gelişmişliğin artmasının geleceğe umutla bakılmasını sağlayacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etkinlik kapsamında, okulun kapalı spor salonunda, halk oyunu ekipleri gösteri, engelli bir öğrenci basketbol şovu, 2'si kız bir erkek öğrenci ise karate gösterisi ile izleyenlere renkli dakikalar yaşattı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, eğitimde gelişmemiş milletlerin hiçbir hizmet alanında kendini geliştirmesinin mümkün olmadığına dikkat çekti. Meslek okullarına ilgi arttıkça ileriye umutla bakılabileceğini anlatan Özdemir, gelişmiş ülkelerde meslek liselere olan ilginin yüzde 80-90'lar seviyesinde olduğunu bildirdi.

Okulda düzenlenen aile içi iletişim seminerine katılan velilere Vali Yardımcısı Halis Arslan, sertifikalarını verdi. Derece yapan öğrenciler de Arslan'ın elinden başarı belgesi ve madalyalarını aldı. Vali Yardımcısı Arslan, öğrencilerin el emeği göz nuru dökerek yaptıkları mesleki eğitimlerini gösteren sergiyi de gezerek bilgi aldı. Arslan, öğrencilere yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür etti, okul müdürü Mustafa Peker'i de kutladı.

Etkinlikte öğrenciler müzikle eğlendi. Etkinlik kapsamında resim ve fotoğraf sergisi açıldı, öğrencilere pilav ve ayran ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber