Kılıç: İstanbul Olimpiyatlara hiçbir ülkenin sunamadığı fırsatları sunmakta

Gençlik ve Spor Suat Kılıç, İstanbul'un olimpiyat kenti olduğu takdirde Asya ve Avrupa kıtasında hem yaz oyunlarını hem de paralimpik oyunları düzenleme imkânı bulacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'na aday şehir olmasının açıklanmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç açıklamada bulundu. Bu kararın son derece önemli olduğuna vurgu yapan Kılıç, ?Bu karar beklediğimiz ve hak ettiğimiz bir karardı. İstanbul olimpiyatlara başka hiçbir ülkenin sunamadığı fırsatları sunmaktadır. İstanbul sayesinde olimpiyat aynı anda iki ayrı kıtada yapılabilirlik kazanacaktır. İstanbul olimpiyat kenti olduğu takdirde Asya ve Avrupa kıtasında hem yaz oyunlarını hem de paralimpik oyunları düzenleme imkânı bulacağız.? dedi.

İstanbul'un 2020 Olimpiyatlarını düzenlemesi halinde oyunları en hesaplı rakamlara mal edecek şehir olacağının altını çizen Bakan Kılıç, ?Olimpiyata aday olmuş şehirler, ülkeler arasında ve geçmiş senelerde olimpiyatları gerçekleştiren şehirlerde buna dâhil söylüyorum İstanbul olimpiyatları en hesaplı rakamlara mal edecek kent olacaktır." diyerek şöyle konuştu:

"Çünkü en önemli harcama gideri her zaman ulaşım giderleri olmuştur. İstanbul'a bakıldığında görünen manzara şudur. İstanbul'da Marmaray bitmek üzere, boğaza üçüncü köprü, diğer raylı ve hızlı tren projeleri, metrobüs gibi kara taşıt sistemleri ile tünel maliyetlerini bunlar büyük yatırımlar. Ama bunlar olimpiyata dönük değil İstanbul için yapılan yatırımlar. Tabi ki bu yatırımlar İstanbul için yapılırken olimpiyatlar için yapılan yatırımlar içerisine koyabiliriz. Bundan dolayı İstanbul olimpiyat için çok uçuk rakamlar harcamak zorunda kalmayacak.?

İstanbul'un olimpiyat kenti ilan edilmesi halinde neyin nerede, neyin yıkılıp yapılacağını neyin restore edileceğini neyin sil baştan yapılacağına o tarihten sonra kararlaştıracağına dikkat çeken Kılıç, tesis envanteri ile ilgili ön hazırlıkların yapıldığını, detaylarının 2013 ve sonrasında çalışması gerektiğini belirtti.

Kılıç ayrıca, sevindirici haberi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile paylaştıklarını, Başbakan'nın Kazakistan'da bulunması ve saat farkı nedeniyle Başbakana not olarak haberi intikal ettirdiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber