THY Teknik ve Onur Air işbirliği yaptı

Türk Hava Yalları (THY) Teknik A.Ş ve Onur Air arasında 5 yıllık yedek parça (komponent) destek anlaşması imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anlaşma, THY Teknik A. Ş Genel Müdürü İsmail Demir ile Onur Air Genel Müdürü Cankut Bagana arasında imzalandı. Anlaşma uyarınca Onur Air'in THY Teknik A.Ş'nin komponent stoklarına erişebilecek.

THY Teknik A.Ş binasında yapılan iş birliği anlaşma töreninde konuşan THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir, yurt içi ve yurt dışı menşeli havayolu şirketlerine verdikleri komponent destek hizmetlerine yeni bir anlaşma ile Onur Air'in de katılmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Teknik A.Ş.'nin THY'nin büyümesi paralelinde kendi atılımlarını da gerçekleştirdiğini ifade eden Demir, Türkiye'deki havacılık sektöründe hizmetleri en iyi şekilde diğer faaliyet alanlarında da sürdürmek ve diğer şirketlerimize vermek hedefinde olduklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra bir konuşma yapan Cankut Bagana, Onur'un kendi şirketi olmasına, Hindistan'a teknoloji satmalarına rağmen THY ile anlaşmaya gittiklerini dile getirdi. THY'nin çok geniş bir havuzu olduğunu kaydeden Bagana, ?Bizde ondan istifade etmemiz lazım. Ve birbirimizi tamamlamamız lazım. Biz rakiplerimize karşı bir anlaşma yapacağız. Bu içerde de olabilir ama esas rakipler dışarıda. Hızla geliştikçe rakiplerimizin de canı yanıyor.? dedi.

HAVACILIK HALKA İNDİ

Cankut Bagana ise havacılığın artık halka indiğini, orta gelirli bir vatandaşın yurdun her yerine bütçesi uyarınca uçabileceğini belirtti. Cankut Bagana Kars seferleri başladığı gün yaşadıklarını şöle anlattı: ?Uçak meydana indi. Bir kişi kenarda devamlı olarak uçağa bakıyordu. Gidip selam verdim ve ne düşündüğünü sordum. Kendisi bana polis olduğunu, İstanbul'da Kurtuluş'ta oturduğunu söyledi. Şimdi isterse bu uçakla gidip ailesini görüp geri gelebilecek olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Eskiden Kars'a gitmek kolay değildi. Otobüsle 28 saatte gidiliyordu. Sadece gelin almaya veya cenazeye gidilirdi. Son 10 yılda geldiğimiz nokta çok açık.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber