Kenetlenme öncesi tüm testler başarılı

Özel sektöre ait ilk uzay aracı Dragon, yarın yapılacak tarihi kenetlenme öncesinde tüm testleri başarıyla geçti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) ikmal yapmak üzere önceki gün ABD'nin Cape Canaveral üssünden Falcon 9 roketiyle fırlatılan özel sektöre ait ilk uzay aracı Dragon, yarın yapılacak tarihi kenetlenme öncesinde tüm testleri başarıyla geçti.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Twitter'da yayımladığı mesajında, SpaceX şirketine ait 6 ton ağırlığındaki insansız uzay aracının öngörüldüğü gibi istasyonun doğrudan 2,5 kilometre altında bir uzaklıkta uçtuğunu ve amaçlanan tüm hedeflere ulaştığını belirtti.

Bu sırada, Houston'da bulunan Johnson Uzay Merkezi'ndeki UUİ kontrol merkezi ile istasyondaki 6 astronottan 2'si, uzay aracındaki iletişim ve navigasyon sistemlerini kontrol eden testler yaptılar. NASA, UUİ'nin kameralarının da Dragon'u uçuş sırasında filme çektiğini kaydetti.

Motorlarını ateşleyerek UUİ'den 200 kilometre uzaklaşan Dragon, yarın TSİ 15.00'dan sonra yapılacak tarihi kenetlenmeyi beklemeye başladı.

Dragon, UUİ ile kenetlenmeyi başarırsa bu yörüngeye gidip gelmekte ve uzayın keşfinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak tarihe geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber